opruimactie

Posted on Tuesday 22 November 2005

Gisteren zijn we aan de grote opruimactie begonnen. Nu we opnieuw plaats hebben in de veranda dankzij de zakken meststof die in de tuin verdwenen zijn, kunnen we ons werkgerief daar terug kwijt. Dan kunnen we in de keuken eindelijk Pitlord’s barstoelen deftig zetten (zodat ik kan toekijken wanneer hij aan het koken is 🙂 ) en hebben we ook weer meer werkruimte in de eetkamer. Dit weekend kunnen we dus met een propere lei beginnen.
Eigenlijk moet er niet zoveel meer gedaan worden in de eetkamer. De grote muur moet nog 1 verflaag krijgen, en de kleine muur met de deuropening moet eerst nog wat afgeplakt worden en kan dan ook geverfd worden. Het grootste werk is het parket terug tot leven brengen. De rode muur heeft 3 lagen gehad en het is wel goed geweest zo, enkel de boordjes moeten nog worden bijgewerkt.
We hebben gisteren een ééndimensionele versie van onze gekochte meubeltjes uitgelegd op de vloer, Pitlord vreesde even dat de tafel toch wel wat groot zou zijn met 225cm (oorspronkelijk 200cm), maar we hebben nog ruimte te over. De kast(en) zijn 45cm diep en dat viel ook heel goed mee.. We gaan wel nog eens goed nadenken wat we met de opening tussen de 2 kasten gaan doen, een schilderijtje/borduurwerk hangen, een muurtafeltje zetten… De muur is bijna 4,5 meter lang en we gaan 2 kasten van 120cm zetten (oorspronkelijk elk 160cm), we hebben nog een plekje om op te vullen dus. 🙂
Eens de kast(en) in de eetkamer staan zullen we weer wat dozen kunnen leegmaken. Op de (kinder)kamer staan nog enkele berenbeeldjes te wachten op daglicht, en weinig gebruikt keukengerief zullen we ook kunnen verhuizen. Dan hebben we een kastje vrij in de keuken om op te vullen met veel gebruikt keukengerief :-).
Bij mijn ouders staat ook nog het één en ander zoals een ‘goed servies’ dat naar vlaamse gewoonte enkel bij speciale gelegenheden wordt bovengehaald en dus vooral zal dienen om de buffetkast te vullen, nog bakgerief en vooral nog een boel persoonlijke spullen zoals boeken en ceedee’s, knutseltoestanden en hopen knuffelberen. Maar dat zal beetje bij beetje wel in Aalst geraken, want mijn ouders zouden verloren lopen moest ik alles ineens verhuizen. 🙁
Maar eerst dus onze eetkamer..

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI