sneeuw.. ellende

Posted on Sunday 27 November 2005

Toen we gisteren na het werk en na de boodschappen eindelijk thuis kwamen hadden we ze al voelen neerdwarrelen.. de eerste sneeuwvlokjes.
Pitlord vond het maar watersneeuw en de vlokjes bleven niet liggen.. voor een sneeuwventje zouden we naar de Ardennen moeten gaan. 🙁 Toen we ons in onze zetel hadden genesteld en naar de perikelen in ‘Thuis’ zaten te kijken viel Pitlord’s oog op de ramen.. het gordijn was niet helemaal dicht en wat we konden zien beloofde niet veel goeds.. het lag op korte tijd wit in de straat. Het voorstel om de plantjes die op onze vensterbanken staan, binnen te halen kwam te laat, ze waren al ondergesneeuwd. De vlokken kwamen in dikke pakken en aan redelijke snelheid uit de lucht gevallen.. de engeltjes waren hun kussens eens goed aan het opschudden en mij zou je met geen stokken de deur meer uit krijgen. Onder ons dekentje dus… lekker warm bij onze stoof naar De Saga van Oberon kijken.

Vanmorgen werd ik ineens wakker.. we hadden afgesproken dat Pitlord’s ouders ons zouden komen halen om naar de Dreamland in Lede te gaan.. we (en een aantal collega’s) hadden met een wedstrijd van Het Laatste Nieuws boeken gewonnen en die zouden we gaan halen en als we er toch waren ineens ook bij de kerstdingskes langsgaan. De lucht buiten zag al behoorlijk klaar en ik vroeg me af hoe laat het was want de wekker had nog geen jengelmuziek laten horen.
De cijfertjes stonden te pinken en dat betekende dat de stroom was uitgevallen. Nagerekend moet dat zo rond half vijf ‘s morgens gebeurd zijn, want de wekker was alweer beginnen tellen. Toen ik beneden kwam bleek het 8 uur te zijn.. buiten was alles stil.. en wit. Het moest wel nog ferm gesneeuwd hebben want er lag een behoorlijke laag en de wind had sneeuw tegen de ramen geplakt. Een paar fotootjes genomen (onze eerste sneeuw in de PC-straat) stoofke wat hoger gezet en terug richting bedje.. want daar was het lekker warm.
Even later besloten we dat het tijd was om op te staan.. gelukkig had ik Pitlord’s gsm meegenomen want wat bleek: de wekkerradio was nu helemaal dood.. zelfs geen pinkende cijfertjes meer. Toen we beneden kwamen bleek er gewoon geen elektriciteit te zijn… misschien scheelde er gewoon iets aan ons kastje? Nope.. alles normaal.. Pitlord was buitengegaan en bij een buurvrouw gaan vragen of zij ook in panne lagen.. blijkbaar waren we niet alleen. Zowat heel de stad (behalve een aantal plaatsen en straten) stak nog in het donker. 🙁
Buiten waren de buren het voetpad al aan het sneeuwruimen.. we besloten hetzelfde te doen en met borstel en schup was de weg snel vrij voor de dapperen die naar de markt gingen.
Gelukkig hebben we een ‘kaars-gasaansteker’ en konden we daarmee ons gasfornuis aan de praat krijgen. Een beetje chocomelk en een sandwich en het was inmiddels 10 uur geworden.
Een pretje is het niet, met de auto door de sneeuw en onderweg defecte verkeerslichten, om dan de Dreamland in de donkerte zien te staan. De Delhaize ernaast was wel open, maar het was winkelen in de duisternis. Geen dreamland, maar ze waren wel zo vriendelijk onze boeken te bezorgen, de kerstsfeer opsnuiven zal voor een andere keer zijn.
We zijn dan naar de Delhaize in Aalst gegaan, die hadden wel stroom maar daar was het een kunst om met droge voeten van de parking naar de ingang te raken. Toen we tegen de middag thuis kwamen was er nog steeds geen stroom en we liepen een beetje verloren.. geen muziek, geen gezoem van de koelkast.. en net toen we aan een partijtje ouderwets koffiezetten wilden beginnen floepte alles weer aan. Het was half één voorbij en we konden er eindelijk aan beginnen…
Buiten hadden een paar vogeltjes de wintervoedselvoorraad ontdekt in onze tuin en het was een plezier ze zien te bikkelen..
maar eerst toch eventjes in de zetel onder het dekentje kruipen want de kou zat in de kleren.
Om uiteindelijk in slaap te vallen en pas na 16uur wakker te worden.. van werken zou er niet veel meer in huis komen, maar Pitlord was tijdens mijn middagdutje in de keuken beginnen opruimen.. zo hebben we morgen toch al een beter overzicht om er echt in te vliegen.. als de electriciteit mee wil werken natuurlijk 🙂

let it snow let it snow let it snow!

sneeuw!

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI