picture please!

Posted on Tuesday 29 November 2005

Deze namiddag hadden we allemaal het terug-naar-school-gevoel. Er worden namelijk vanaf volgend jaar nieuwe badges in gebruik genomen op het werk, gehoorlijk gesofisticeerd (zeggen ze zelf) met alle gegevens erop en eraan en natuurlijk kan een foto niet ontbreken.
Algemene mobilisatie want de fotograaf is 2 dagen aanwezig om iedereen van het gebouw op de digitale plaat te zetten. Gemiddeld 8 ambtenaren per 5 minuten en geen retakes, je zou het bijna spontaan kunnen noemen. Ik zat net en mijn hoofd verscheen al op de tv naast de fotograaf. Lachen was zelfs geen verplichting en dus meer kans op het hebben van een deftige foto (voor velen). πŸ˜€
Ik vond het er behoorlijk uitzien, maar een werkbadge is dan ook niet iets dat je aan iedereen toont en dus doet die foto er niet echt toe.. toch? Het is maar de vraag hoelang wij met die badges gaan moeten rondlopen of het wordt binnen 20 jaar een dagelijkse confrontatie met je jongere zelf. Maar tegen dan hebben ze wel weer centjes om een ander systeem te verzinnen.. of hebben we gewoon een chip in ons hoofd die automatisch ons doen en laten registreert (‘1984’ lijkt steeds minder de toekomst te worden, eerder het heden).
Hopelijk voor mij zullen er dan ook minder problemen zijn met de prikklok en moet niemand meer komen vragen waar hun uren plots naartoe zijn of waar ze de extra uren vandaan hebben (hoewel dat laatste vele minder zal gebeuren). Het strafste dit jaar was 3 dagen na elkaar die in cyberprikklokland verdwenen waren en gewoon nooit geregistreerd bleken te zijn.. (hoewel er geen foutmeldingen waren) bij bepaalde mensen toch, anderen hadden dan weer geen problemen maar hun uren bleken ook niet echt te kloppen. aaarrghh.. ik had bij mijn sollicitatie indertijd nooit mogen zeggen dat ik het prikkloksysteem kende. πŸ˜‰
De foto’s konden niet worden bijbesteld voor de oma’s en opa’s, en een klasfoto is er ook niet gemaakt.. maar het gevoel was er wel.. (neee.. net vandaag een bad hair day!) πŸ™‚

kleine Cindy

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI