1 december

Posted on Thursday 1 December 2005

en de laatste maand van 2005 is begonnen..
We hebben de dag vandaag goed ingezet.. op deze internationale aids-dag zijn Kelly en ik volgens 3-maandelijkse afspraak bloed gaan geven op het werk. Gemiddeld zijn er zo’n 50-tal mensen die hetzelfde doen, niet slecht, het zouden er veel meer zijn maar de (verkeerde) vooroordelen rond bloedgeven blijven bestaan. ๐Ÿ™ Ik heb er nooit last van gehad, je krijgt hier altijd een presentje (meestal een bodysolprodukt) en een drankje achteraf.
Vandaag was dan ook de 10de keer dat ik mijn bloed heb gedeeld en ik heb ook nog 42 keer plasma gegeven, dat telt al aardig op al ligt het plasmageven sinds een aantal jaar stil. Misschien toch maar eens langs gaan in het centrum in Aalst..
Toen ik terug in onze bureau kwam kreeg ik leuk nieuws van Pitlord. Hij had bij een wedstrijd een mini-etentje gewonnen. Het is te zeggen, 1 betalend en 1 gratis genieten van 3 “pintxos” (spaans/baskische) tapas. Het restaurant ligt in de buurt van de Beurs in Brussel en werkt een beetje als een suchibar waar de tapas je op een lopende band voorbijglijdt. Aan de kleuren van de bordjes weet je of het een Fishie, veggie of Cheesie is… ja, we zijn benieuwd en gaan het zeker uitproberen want het lijkt ons wel iets origineels. ๐Ÿ™‚

Het minder goeie nieuws vandaag was dat mijn mama met buikgriep zit. Hoewel ze gratis griepspuitjes kunnen krijgen willen ze er niet van weten, met dit als gevolg. Het is al jaren geleden dat ik haar nog ziek heb geweten, maar nu heeft het griepvirus toch gewonnen.
Ze heeft eindelijk ook de uitslag van haar extra onderzoek 2 weken geleden gekregen. Dat was nodig omdat ze sinds ze haar pacemaker heeft gekregen 2 jaar geleden regelmatig last had van haar maag en dat is bij haar meestal een indicatie dat er iets mis is. Na uitgebreid onderzoek is ook deze keer de oorzaak gevonden: er gaat te weinig zuurstof naar haar hart en nu moet ze extra medicatie nemen om dit bij te regelen. Net nu ze hoopte van andere medicatie verlost te zijn.. ๐Ÿ™ Zolang ze positief ingesteld blijft weet ik dat ze haar toch nog goed voelt, en vandaag heeft ze dus “genikst”, en dat moet ook kunnen. ๐Ÿ™‚ Acht.. griep.. wie heeft dat weer uitgevonden?

Mijn lichaam reageert ook raar op de wisselende weersomstandigheden. De laatste weken heb ik zowat constant honger (zelfs midden in de nacht) en de porties zijn thuis aanzienlijk vergroot want anders zit ik toch nog na te snoepen. Op het werk heb ik een voorraadje minute soep voorzien want niks eten van ‘s middags tot we thuis zijn (18u) lijkt een beetje lang voor beertje buik (gromgrom) en net na het eten heb ik dan ook altijd gloeiend warm.
Ook beertje slaap vraagt steeds meer aandacht. Je kruipt op tijd in je bed maar ‘s morgens ben je nog even moe en precies niet uitgeslapen.. een slaapmarathon zou dezer dagen een makie zijn ๐Ÿ™‚

Nog 4 dagen en ik mag mijn schoentje zetten.. ben benieuwd wat de sint gaat brengen,
wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe..

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI