Winterpret en brusselse wafels

Posted on Monday 12 December 2005

Het was nogal snel beslist… vrijdag na het werk gingen we de kerstmarkt van Brussel eens ‘doen’. Het weer viel mee en we hadden wel zin in de geuren van Glühwein en braadworsten. Op weg dus naar Winterpret/Plaisirs d’hiver 2005, via de Beurs langs China town door en zo naar het Sint-Katelijne-plein waar we meteen de eerste kerstgeuren en -kleuren tegenkwamen. Hier stonden zowat de meeste stalletjes en was de kerstambiance duidelijk aanwezig, een ijspiste, een reuzerad en kerstmutsen op kinderkopjes. 🙂 We hebben op’t gemakske den toer gedaan, genoten van het uitzicht op het reuzerad, en zijn ons dan gaan warmen aan een terplaatste gerookt stukje zalm en een keelverwarmend drankje. Het was nodig, onderweg waren we Jan en zijn spaanse vriendin Diana tegengekomen, en hoewel het niet echt koud was hadden onze handen wel ijskoud, tot hun grote schrik en verbazing. Je moet iets overhebben voor een mooi hoogtezicht. 😉 We zijn dan opnieuw richting Beurs gewandeld, en zo de kerstmarkt en het volk gevolgd tot op de Grote Markt. Daar was inmiddels “de electrabel nachten” bezig, een licht- en klankspectakel op en rond het stadhuis. Even naar het kerststalletje en de boom gaan kijken en dan “De Gulden Boot” binnen voor een warme chocomelk en een stukje taart. Tegen 22uur zaten we terug bij onze eigen haard te kijken naar Desperate Housewives.
Zaterdag is Pitlord na onze boodschappen aan het plakwerken gegaan. Het was eigenlijk nogal koud, maar ik had besloten de ramen te wassen, en met warm water viel dat wel mee. De raampjes boven onze deur leken wel jaren niet meer gewassen te zijn.. nu kan het winterzonneke terug tenvolle het huis binnenschijnen en de plakwerken zondrogen. 🙂
Deze donkere avonden gaan we de geplakte muren primeren, volgend weekend hopen we eindelijk het parket te kunnen bewerken, of althans voor te bereiden.

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI