squash!

Posted on Tuesday 14 February 2006

Gisteren zijn we aan onze goeie voornemens begonnen.. in de zomer hebben we vele kilometers verreden op onze fietsen, maar de winterperiode was op sportief gebied een zwart gat.
Om toch een beetje conditie te hebben en vooral ook beweging (zodat we tegen de lente opnieuw fit voor de fiets zijn) zijn we gisteren voor de eerste keer gaan squashen.

We hebben dikke fun gehad en het uur was sneller voorbij dan we dachten.. in het begin was het een beetje zoeken, maar we hebben het elkaar lastig gemaakt. ๐Ÿ˜‰
Op voorhand de regeltjes eens opgezocht zodat we toch een beetje wisten hoe je moet squashen, maar toen een uurtje later de clubspelers bezig waren voelden we ons pas echte beginners/amateurkes. We hebben alvast een afspraak gemaakt voor donderdagavond en nu gaan we meteen van de eerste minuten hard beginnen meppen op dat balletje.. ๐Ÿ™‚ Onze conditie valt nog behoorlijk mee want we waren niet echt moe na dat uurtje hoewel we er toch een degelijke lap op gegeven hadden.. toen we terug naar huis gingen was er net een groep met “spinning” bezig en dat zag er heel tof uit, maar we gaan eerst wat conditie opbouwen voor we de fitnessfietsen opkruipen.

We dachten eerst gaan te fitnessen, maar we gaan het toch op squash houden. Je moet een baan reserveren en je hebt betaald voor dat uurtje en je voelt je dan toch een beetje verplicht om te gaan. Ik heb 2 jaar fitness gedaan en als je een avond geen zin hebt ga je algauw eens niet.. en het werd op den duur ook een sleur (mijn uitgebreid programma duurde minstens 3 uur ๐Ÿ™ )ร‚ย  We waren niet de enigen die al eens vloekten op de kapriolen van het balletje, we hebben gelachen met onze missers en dat maakt het echt plezant.

The day after daarentegen.. voel je dat je toch meer inspanning hebt gedaan dan je denkt. Zo langzamerhand beginnen we onze pijnlijke spieren te voelen (armen en benen) en merken we dat zo’n uurtje toch wel iets doet aan je ‘gestel’. ๐Ÿ˜‰

Vanavond gaan we thuis wat werken, morgenavond is het Saint-Amour in de Werf en donderdag staan we er weer!

1 Comment for 'squash!'

 1.  
  February 14, 2006 | 3:54 pm
   

  Yup, de spieren beginnen hier en daar een beetje te “wringen”, hoewel het al bij al toch nog meevalt. Het squashen is zo goed meegevallen dat we het fitnessen maar gaan laten voor wat het is (voorlopig toch), want dat spinnen is misschien toch ook een beetje fitnessen.

  Dat zag er echt tof uit, goeie muziek met wat ritme in en dan wat oefeningen doen op uw “fietske”. Vermoedelijk is het veel zwaarder dan het er uitziet maja, dat is iets om later te ondervinden.

  Enige nadeel aan de hele zaak was dat dat uurtje voorbij was voor je het wist… Maar er komen nog dagen om er volop in te vliegen ๐Ÿ™‚

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI