een kort nieuwsberichtje…

Posted on Thursday 16 February 2006

Voor velen een zoveelste onbeduidende woningbrand, voor ons dorpje een verlies.
Vanmorgen om halfvijf is er brand uitgebroken in hun huis, vluchten kon niet meer, het vuur eiste 2 levens. Een kort bericht vanmorgen op de radio, even de oren spitsen want het was in Landen gebeurd. Een koppel van 68 en 72 jaar, een leven welgevuld en onverwacht afgebroken.

Toen ik vanmiddag naar mijn mama belde had ze slecht nieuws te melden. Heb je het al gehoord of gelezen? Een woningbrand in Landen.. meer bepaald in ons eigen dorpje, waar iedereen iedereen kent en de “plaatselijke gazetten” wel altijd iets weten te vertellen over iemand anders. Het betreurde koppel zijn kennissen van mijn ouders, ik ken ze al mijn leven lang ‘Emma Pepke’ en haar man, zo heb ik het altijd geweten. Levensgenieters die geen leeftijd kenden en altijd wel een babbeltje wilden doen.. Mijn ouders vernamen het nieuws via via en mijn pa is meteen naar hun huis vertrokken, maar er was niks te zoeken of te vinden. De politie en specialisten zoeken (nog steeds) naar de oorzaak en houden de buurt op een afstand. Geen ontmoetingen meer op de markt, in de GB of tijdens een zomerwandeling op straat.. plots weggerukt uit het leven..
Een zucht aan de andere kant van de telefoonlijn.. we moeten verder hé.. moet ik iets speciaal klaarmaken vant weekend of blijft het gelijk wat er op ulle bord ligt? Niks speciaal mama.. tot morgen, ik bel nog wel als we vertrekken!

1 Comment for 'een kort nieuwsberichtje…'

 1.  
  Iris
  February 16, 2006 | 3:12 pm
   

  Het is inderdaad zoals je zegt, je hoort een bericht op de radio …en plots ….je weet nooit wiens verdriet ze uitzenden …..

  Sterkte, ook voor je ouders

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI