foto’s ยป
ยซ geknutsel
oeps..

Posted on Monday 27 February 2006

Zaterdag zijn we naar de AVA gegaan om onze uitnodigingskaartjes te bestellen. Maar ook in de kaartensector heb je nieuwe collecties en toen we alle boeken hadden doorbladerd bleek ons favoriete kaartje er niet meer in te zitten. ๐Ÿ™ We zijn dan nog bij 2 drukkers langs geweest maar… het is carnaval in Aalst en iedereen sluit zijn zaak, sommigen zelfs tot donderdag.
In de hoop dat in Brussel nog de ‘oude’ boeken liggen gaan we woensdagmiddag naar de AVA, als we daar ook niet meer vinden wat we gekozen hadden gaan we toch wat drukkers opzoeken..

We zijn ook uitgebreid boodschappen gaan doen want het is lang weekend en vele winkels zijn dicht(getimmerd), nadien hebben we wat opgekuisd en ‘s avonds is Pitlord gaan d&d’en (en ikke ben naar de kermis gegaan en teruggekomen met ‘spinnewebben’ of barb-a-pappa’s). De WC’s stonden in reclame zowel in de Hubo als in de Gamma, maar als je dan terplekke bent blijkt er niks of weinig van waar te zijn. Dan maar “een vuurke” gekocht in de Hubo, voor boven op de kinderkamer. Het kan ook tegen de muur gehangen worden dus dat is mooi meegenomen. In de Gamma stonden de laatste stuks in reclame (25%!), maar ter plaatse ook weer nul komma nul. Het is nu wat warmer in onze voorlopige computerkamer..

Gisteren zijn we dan naar Carnaval geweest, ik heb Pitlord wat moeten opjagen om door te zetten, want ik wilde op tijd een plekje hebben. Als het zo’n drukte zou zijn als vorig jaar… niet dus, naar het schijnt ‘maar’ zo’n 50.000 toeschouwers, waarvan er dan toch een hoop in onze buurt stonden. De stoet was sneller ter plekke dan de timing en we stonden een kleine 10 minuutjes op plaats toen de eerste (losse) groepjes al voorbijkwamen. De prins gooide snoepjes uit en koekjes met sjokovulling en ik heb er zo eentje kunnen vangen. De kindjes naast mij keken wat triest maar ja.. zij zouden nog veel snoepjes kunnen rapen bleek later, en de prins had het koekje zowat recht in mijn handen gesmeten. Merci Picqueur! (schoon kostuum!)
Het was ijzig koud en ik wou dat ik mee stapte in de stoet, die zullen het wel warm gehad hebben, maar mijn vingers waren zowat bevroren en das ambetant om foto’s te trekken.. ๐Ÿ˜‰ een voil jeannet die zich van dag vergist had kwam dan ook nog eens met een spuitbus koud water langs: kopke nat en handschoenen ook omdat ik het fototoestel afschermde.. kwas even niet goedgezind want dat kon ik echt missen.. de rest van de dag dus ijskoude handen tot ik ze niet meer voelde. ๐Ÿ™

De stoet zelf viel heel erg tegen, het is de derde keer dat ik die meemaak en vorig jaar was het veel beter. Gelukkig waren er hopen losse groepkes om de gaten op te vullen, maar het was uitkijken naar de 11 grote groepen om spectaculaire dingen te zien. Natuurlijk is het allemaal niet zo simpel en gaat het om veel geld, maar groepen die vorig jaar prachtige dingen lieten zien vielen behoorlijk tegen, ook zij die een ‘jubilee’ te vieren hadden.
Het was allemaal een beetje sneller voorbij dan gedacht, het was nog lang geen 18 uur toen we alweer thuis waren om ons terug op normale temperatuur te krijgen.
We hebben nog naar kanaal 3 gekeken om wat ‘nummertjes’ en dansjes van bepaalde groepen te zien, we hadden er een aantal gemist wegens behoorlijk slordige stoet (groepen door elkaar tussen de losse in… snel snel doorrijden… ). Pitlord is ‘s avonds nog ‘smabollen’ gaan halen en had onderweg nog wat zatte koppen opgepikt (die net niet mee binnen kwamen) maar nadien zijn we onder onze warme ‘sazies’ gekropen en voor de rest van de avond niet meer buiten gekomen.

Vandaag gaan we alleszins niet meer naar de stoet kijken.. morgen als het weer meevalt eventueel naar de Voil Jeanetten-stoet, maar hopelijk doen ze volgend jaar beter.

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI