hagel

Posted on Wednesday 29 June 2005

amaai! Zo’n hagelregen heb ik nog nooit meegemaakt… dikke ijsbollen die met hoge snelheid op aarde insloegen. Onze veranda heeft nog wat extra schade bij maar niet al te erg, en onze voorruiten hebben hun sterkte bewezen. Een oorverdovend lawaai was het wel en de hagel werd alsmaar dikker. Onze tuin lag binnen de 10 minuten wit en de straat was ook verdwenen onder een ijsbollenlaag. De auto’s die zot genoeg nog rondreden zullen wel wat deukjes opgelopen hebben. We zagen het groen op straat en in de tuin aan stukken gereten worden. Ook onze plantjes hebben zwaar geleden.. hopelijk herpakken ze zich en hebben we er nog iets aan. 🙁
Bij Pitlord’s ouders aan de andere kant van ‘t stad waren de bollen minder groot net zoals de schade.
Na de hagel volgde nog regen… op straat zagen we algauw de bollen voorbijdrijven in de goot en onze tuin steeg zienderogen. Door de droogte was de grond hard geworden en de hoeveelheid hagel met daarover de regen was een slechte combinatie. We zagen de modder met hagels langzaam stijgen en naar de achterdeur toekomen. De vlaag leek over te gaan, net op tijd en de opkuis kon meteen beginnen. Onze plantjes werden binnengehaald en schade opgemeten. Gelukkig niks al te erg bij ons. Het heeft nog even gehageld maar dat ging algauw over in regen.. De rest van de avond heeft het nog geregend, maar de brandweer had intussen al de handen vol. Even leek het wel The day after tomorrow, vooral omdat de temperatuur ook op korte tijd heel erg gezakt was … Onze tuin was gehuld in koude mist door de vochtigheid, maar 10cm onder de grond was alles nog kurkdroog.

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI