fris kopke

Posted on Saturday 29 July 2006

Vandaag werden we verwacht bij Annemie in de Borse van Amsterdam, het 2de deel  (de drank) van onze rekening moest betaald worden en dus gingen we eerst richting bank. We hadden nog een hoop ‘rosse centjes’ liggen die we gekregen hadden als trouwkado (dat verhaal volgt nog, met foto’s) en in de Fortis nemen ze dat wel aan.. maar niet vandaag. We stonden er samen met wat andere mensen voor een gesloten deur 🙁 , nochthans stond er nergens iets aangeduid dat ze zouden gesloten zijn. Dan maar via de selfbank ons geld afhalen, want de Borse moest cash betaald worden. Natuurlijk zit er een beperking op het afhalen van geld en dus zijn we aan de overkant ook even de ING binnengestapt. Die gaven mij blijkbaar meer krediet dan in de Fortis en zo kwamen we toch aan ons totaalbedrag. Met al dat geld snelsnel de markt door en recht de Borse binnen!  Na een babbeltje en het nakijken van de drankrekening (88 pinten bier!! en veel water ook) zijn we terug even de markt opgegaan. Ons feest zal niet snel vergeten worden liet Annemie weten want wij waren de laatsten voor de grote verbouwingen boven in de zalen, nu al niet meer herkenbaar naar het schijnt. We hadden van haar gerust de boel mogen afbreken :-).

Pitlord ging dan maar weer naar huis met de koekjesdoos vol centjes, en ons vers gekocht stukje zalm kon zo ook ineens in onze koelkast gelegd worden. Ik ging nog even naar de Pimkie op zoek naar wat makkelijk draagbare vakantiespulletjes in solden en dan was het tijd om richting Haarhalte 9 te stappen. Ik wist absoluut niet wat ik met m’n haar wilde, alleen dat het kortgeknipt moest worden. Ik heb Peggy dat ook laten doen, ze heeft zelf iets gekozen en ik ben er heel tevreden mee. Mijn haar is ferm ingekort want er is zeker zo’n 15 cm af en komt nu tot net onder mijn oren. Heerlijk fris en net voor we op vakantie vertrekken ga ik het nog eens laten bijknippen. Het is even wennen aan het “korte kopje” maar Pitlord die mij komen afhalen was vond het ook heel mooi.
We zijn dan opnieuw samen naar de winkelstraat vertrokken want Pitlord heeft nog een koffer nodig voor onze reis en ook die zijn in solden. We hebben eentje van Delsey gekocht voor 65€, zowat de helft denk ik van wat ik indertijd, zoveel jaren terug, voor mijn Samsonite betaald heb. Ik kon het niet laten om nog even de Kipling winkel binnen te springen, het was dan ook al heel lang geleden dat ik nog een “sjakosch” gekocht had. Het is een minirugzakje geworden in de nieuwste herfst/winterkleur van Kipling: appelblauwzeegroen of anders gezegd: felblauw. 🙂

Pitlord had beloofd dit weekend te koken en dus hadden we nog wat boodschappen te doen. We hebben nadien samen gekookt, maar als de chefkok dan mijn hulp vraagt laat ik hem toch eerst proberen of uitzoeken voor ik hem help. Het vel van ons stukje zalm fileren was een klus, maar het is toch gelukt. We hebben heerlijk gegeten want sinds we zelfgemaakte rösti-aardappelen (of rosti-tosties zoals we zelf zeggen) hebben ontdekt kunnen we er ons buikje van rond eten.
Morgen gaan we wokken, ik heb jaren geleden een wokpan gekregen van mijn mama, maar nu gaan we ze voor het eerst proberen.  Uit een boekje van ‘Het laatste nieuws’ met wokgerechten hebben we een vegetarische wokschotel gekozen.. ik ben benieuwd.

Iris heeft de partners voor ons Halloweenwerkje verdeeld en dat is het sein om eraan te beginnen.. vermits zelfs de detectivereeksen op Canvas in deze zomer herhalingen zijn zou het niet moeilijk mogen zijn een beetje te borduren..

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI