Karen en Wouter

Posted on Monday 14 August 2006

Ergens rond nieuwjaar heeft Karen de praktijk van haar moeder deeltijds overgenomen.. al snel koos ik voor haar zituren, een jonge toffe dokter die echt wel met haar patiënten bezig is en bij de 2de consultatie al je naam kent. Ik had Pitlord overtuigd om ook haar praktijk op te zoeken en we hebben er absoluut nog geen klagen van gehad. Ze heeft net zoveel info zitten opzoeken voor onze inentingen (het was ook voor haar de eerste keer) en de praktijk is door de maanden heen meer en meer haar stijl geworden. Het is nog een enorm oubollig herenhuis, maar eens binnen merk je de verjonging. Intussen draagt ze de praktijk alleen en is haar moeder gestopt, en enkel tijdens Karen’s verlof nemen haar ouders (allebei dokter) de praktijk in handen.
Ze leefde ook met ons mee om het zo te zeggen, toen we hoorden dat we onze kinderwens moesten uitstellen wegens de verplichte malariapillen, want ze had info gezocht maar er was niks aan te doen. Ze weet dat we echt niet lang willen wachten en ze gaf ons direct namen van gyneacologen mee… hoewel we, eens het zover is, toch eerst nog eens bij haar zullen langsgaan. 🙂
Ze heeft een prikbord in de praktijk met allemaal toffe geboortekaartjes en we besloten haar ook een trouwkaartje te bezorgen, waar ze heel blij mee was (maar ze had andere verplichtingen die dag), en wij kregen geheel onverwacht ook een trouwkaartje van haar.. op 12 augustus 2006 zou ze in het huwelijk treden met Wouter, en wij waren uitgenodigd voor de misviering.
Toen we begin augustus onze laatste prik voor de vakantie gingen halen vroeg ze ons uit.. waar het kleed gehaald? de bloemen? hoe was het stadhuis? en de fotoreportage?? yup, ze was een vat vol zenuwen.. 🙂

Zaterdagochtend zag het er allemaal niet zo schitterend uit.. het regent nu de hele tijd en het zag er niet naar uit dat het zou beteren.. of toch?
We vertrokken op tijd thuis en de zon scheen! Ze gaf zelfs wat warmte en dat is dan toch wel hoerechance hebben (om het lelijk te zeggen). Het was de eerste keer dat ik in de St Jozef kerk zou binnengaan en het viel wel mee.. de kerk was natuurlijk wel mooi versierd met bloemstukken en buxusboompjes met rozen in, maar ze voelde niet zo koud en onpersoonlijk aan zoals sommige kerken. Er was behoorlijk wat volk en al snel bleek het een huwelijk in het lang, breed en met een hoed op te zijn, oordelend naar de wreed opgetutte mensen die er zaten, en toen moest de suite nog binnenkomen.
Karen had het ons wel gezegd, hun ouders deelden in de kosten en dus hadden zij ook in de pap te brokken, en tussen de genodigden zaten voor hun onbekende mensen. Er liepen 2 fotografen rond, iemand was aan het filmen en een sjieke ceremoniemeester leidde alles in goeie banen (ook haar kleed bij het zitten gaan, handig).
De mis was behoorlijk ouwerwets, er was wel een koortje maar de gezangen waren nogal christelijk getind (we shall overcome? glory halleluja?) alleen bij “I will follow him” moest ik even aan Sister Act denken, en dat klonk dan al wat losser.
Ik had Karen gezegd dat ik die dag zo geconcentreerd door ging dat ik bij momenten geen mensen meer herkende en Pitlord me moest influisteren wie dat nu ook alweer was, als hij het zelf nog wist. Maar daar had zij blijkbaar niet veel last van want tijdens de communie had ze goeiedag geknikt aan Pitlord en na de mis toen ik haar cadeautje (een bloemenbon van Bloemenrijk De Smet) afgaf kreeg Wouter de hele uitleg over Pitlord en mij.
We waren een beetje teleurgesteld want we hadden iets heel anders verwacht van de mis, maar ja, ook de pastoor moet meewillen hé. Ik zou het helemaal anders gedaan hebben, maar dan moeten we eerst nog overtuigd worden om voor de kerk te trouwen, en dan gaat de berg toch tot bij Mozes moeten komen zulle.. 😉 Rent-a-priest zou nog een overweging waard zijn.
Ze hebben nu een weekje vakantie en dan zijn ze op huwelijksreis voor 2 weken.. hopelijk hebben ze er beter weer dan hier, want toegegeven ze hebben het nog getroffen zaterdag.. het zonnetje heeft nog de rest van de dag geschenen.

Ik vermoed dat onze volgende consultatie opnieuw een babbeluurtje zou kunnen worden… 😉

PICT2517.JPG     PICT2520.JPG

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI