weekendje thuis

Posted on Monday 21 August 2006

We zijn een weekendje naar mijn ouders geweest. 🙂 Normaal gezien zou mijn mama vrijdag beginnen met de stralingkuur, maar ze hebben eerst nog onderzoeken gedaan en heel de uitleg gegeven en haar wegwijs gemaakt in het doolof van de oncologie.
Ze is heel tevreden over de begeleiding die ze krijgt.. het minste dat ze zich niet goed voelt of dat het haar niet meer afgaat moet ze het laten weten aan de dokters en/of verpleegsters, die hebben haar nu ook al een foldertje meegegeven over de ‘begeleidingsgroep kankerpatiënten’, een gebouwtje net naast de afdeling waar ze altijd terecht kan voor een babbel of meer.
Ik heb nu een echte hippe mama want ze heeft tatoeages! 😀 Om juist te kunnen stralen hebben ze op verschillende plekken op en rond haar borst puntjes getatoeëerd. Ik dacht eerst dat het tijdelijk zou zijn, maar haar beschrijving van hoe ze ze aangebracht hebben maakte duidelijk dat ze echt zijn, en het deed een beetje zeer..
Vandaag beginnen ze echt met de stralingskuur.. en dat 35 dagen lang, elke dag behalve in het weekend. Het zal zowiezo vermoeiend zijn want ze moeten elke dag om 13u in het ziekenhuis in Hasselt zijn en dat is toch altijd een halfuurtje rijden en terug. 🙁
We hadden niet echt geluk met het weer maar tussen de regenbuien door hebben we toch weer een rondje tuin gedaan.. en nog wat plantjes gevraagd (tussen de soep en de patatten door). We hadden een cactus die iets teveel had gedronken en dus zijn geest heeft gelaten, maar we hebben al een nieuwe meegekregen.. cactussen genoeg in Landen 🙂
Het was ook kermis en uiteindelijk zijn we zondagavond toch tot daar geraakt.. de lucht zag tot in de verte heerlijk blauw en regenvrij en dus zijn we richting station gewandeld (15-20min). We hebben een toerke gedaan en na wat mislukte pogingen om een rups uit de grijpers te halen zijn we naar de schiettent getrokken.. we hebben er samen zo’n 16 pijpjes in stukken geschoten en omdat het de laatste dag was hebben we maar meteen een prijs mee naar huis genomen (Ze komen ook naar kermis St Truiden maar dan zijn wij met vakantie).  We hebben een toffe bloemenvaas gekozen zodat ik er nu 2 in huis heb (als Pitlord nu ook nog eens een bloemetje koopt… 😉 ) Nadien zijn we gaan aanschuiven voor Smoutebollen en hebben we een zakje nougat meegenomen voor mijn ouders, want we hadden hun zakje leeggegeten. We zijn met de bus terug naar huis gegaan en hebben nog een avondje tv gekeken.
We hadden een fotoalbum samengesteld voor mijn ouders zodat ze een herinnering aan ons huwelijk hebben, en dat album heeft al zijn werk gehad. Mijn pa dacht eerst dat het ons ‘officieel’ album was, maar uiteindelijk had hij toch door dat het bij hun zou blijven, of hij had alle buren bij elkaar geroepen.
Binnenkort gaan ze een koffienamiddag organiseren voor alle buren om hen te bedanken voor alles wat ze gedaan hebben en dan zal dat album ook niet mogen ontbreken. Het was wel duidelijk dat mijn ouders trots zijn over ons huwelijk, maar van mijn pa moet ik het altijd via via horen, hij zal dat nooit direct aan mij zeggen..
Wijzelf moeten nog wel een hele tijd wachten op ons album, maar we gaan toch eens langs bij Fredrik voor vergrotingen, als we zelf onze keuze gemaakt krijgen.
Nog 3 weken en we hebben vakantie.. oef!

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI