ziekjes

Posted on Tuesday 10 October 2006

Op het werk is er tussen enkele collega’s al eens een discussie aan de gang wie de aanzetter is, maar iedereen beschuldigd iedereen. Feit is dat de microben intussen hun weg vervolgen en zonder medelijden neus-keel-oren aantast van wie hun pad kruist.
Pitlord is gisteren naar de dokter gestuurd, een beetje kriebels kunnen algauw uitgroeien tot een ferme hoestbui en beter er op tijd bij zijn dan nadien een week ziek in bed moeten liggen.
Hij was niet de enige, want pas anderhalf uur later was hij terug thuis en hij was nog niet de laatste. Ik had intussen onze fruitvoorraad aangevuld (vitamientjes) en het avondeten klaargemaakt.
Voorlopig moet een siroopje helpen, een siroopje dat ik ook nog in de kast had staan van mij en dat Pitlord eerst niet wilde nemen (ik heb geen kriebelhoest). Moest het verergeren heeft hij alvast een voorschriftje voor antibiotica. Ook onze laatste hepatitis-spuitjes kunnen we nu gaan halen, maar daar hebben we nog tijd voor.

Karen (onze dokter dus) en haar kersverse man zijn op huwelijksreis geweest naar Portugal, en ze hadden blijkbaar iets voor ons meegebracht want Pitlord had “een kleinigheidje” mee van consultatie.
Ze had het zelf ingepakt (niet op de verpakking letten) maar de flesjes waren rechtstreekse import. πŸ˜‰
Dat had ze nu echt niet moeten doen, maar ze vond zelf blijkbaar van wel want we waren toch aanwezig bij haar kerkelijk huwelijk en we hadden ook een kleinigheidje kado gegeven? Fijne dokter toch hé. πŸ™‚
Ze heeft de praktijk nu helemaal alleen in handen en dus zijn er ook nieuwe regels. Vanaf nu kunnen we enkel nog voormiddag op consultatie zonder afspraak, ‘s namiddags en ‘s avonds enkel op afspraak. Reden: de praktijk draait goed maar ‘s avonds lopen de uren nogal eens uit (het was half acht toen Pitlord naar huis kwam) en om dat een beetje in toom te houden gaat ze nu zo werken.
Vooral deze periode zal het wel enorm druk zijn, en bovendien moet ze nog thuisconsultaties doen ook.. gelukkig voor ons is het niet zo ver van huis en moeten we echt al doodziek zijn om niet een straat verder tot bij de dokter te raken. πŸ˜‰

Ik heb intussen nog steeds last van hoofdpijn, bij vlagen. De zon scheen wel heerlijk toen we vanmiddag met een aantal collega’s naar de Pizza Hut gingen, maar de zonnebril op mijn neus was welkom. Voor de rest heb ik nog geen last van de weelderig tierende microben en ik hoop dat zo te houden.

Vrijdag word ik in het ziekenhuis verwacht voor een fijne ingreep: een wijsheidstand trekken aan de onderkant (volgens Pitlord het pijnlijkst) die wegens een moeilijk gaatje gewoon best verwijderd word. Hopelijk ben ik dan weer een tijdje verlost van tandartsen en aanverwanten. πŸ™
Intussen kan ik nog een beetje lachen met Pitlord’s overslaande stem.. tot vrijdag πŸ˜‰

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI