ยซ kameleon
slaaptekort.. iemand?

Posted on Monday 16 October 2006

Wat moet je doen met een ziek venteke in huis die niet wil luisteren? Ik geef toe, ik heb hem 1 keer naar onze dokter gekregen, maar een 2de keer.. daar had ik zijn ouders voor nodig. Die hebben gisteren tussen de mosselen door ook eens gevraagd of hij van plan was zo te gaan werken, want de hoestbuien werden er niet minder om.
Ziek zijn is niet alles, maar proberen wat te slapen of laat staan slaap in te halen als er een zieke naast je ligt ‘te sterven’ kan ook nefast zijn voor de gezondheid, en de zieke kan dan wel in de zetel slaap inhalen, maar ikke off to work! ๐Ÿ™
Ik heb wel ongeveer alle uren van de nacht gezien het voorbije weekend, en hoe moe je ook bent, op den duur word je toch weer wakker van de hoestbuien.

Vrijdag ben ik van mijn laatste wijsheidstand verlost, er zat een gaatje op een moeilijke plek en ik had ervoor gekozen hem te laten trekken, na jaren gedoe om ze erdoor te krijgen zijn ze nu op een goed jaar tijd allemaal uit. ๐Ÿ™‚
Ik had nadien vooral last van mijn tandvlees, bij het dichtnaaien heb ik duidelijk laten weten dat het niet goed deed maar alles zag er normaal uit, het was waarschijnlijk gewoon een reactie. Toen alles wakker werd voelde ik pas echt hoe zeer het wel deed, en tot vandaag voelt het tandvlees en het binnenste van mijn kaak nog steeds stijf aan en doet soms wat zeer. Het hele weekend heb ik met een dikke kaak rondgelopen, maar als alles goed gaat ben ik tegen het einde van de week van de draadjes verlost.

Vrijdag heb ik om de tandpijn te verdrijven lekkere pompoensoep gemaakt. Ik had ergens een receptje maar geen zin om al m’n kookboeken te doorzoeken en ik heb dan maar een internetreceptje geprobeerd. Het meeste werk was natuurlijk de pompoenen villen en overal oranje plekken achterlaten. Ja, ik heb een keukenshort maar ik draag dat niet zo graag. ๐Ÿ˜‰
We hebben genoeg voorraad voor een tijdje en de eerste halloweenverschijnselen staan nu ook op onze tafeltje in de living: een pompoenenkop met een lelijke grimas die behoorlijk kwaad kijkt.
We hadden toch genoeg soepvoorraad en daarom hebben we een doosje meegenomen naar Pitlord’s ouders toen we zondag uitgenodigd waren voor mosselen en pannekoeken.

Zaterdag heb ik mijn bruidsboeketje teruggekregen en het beeld in mijn herinneringen was al een beetje vervormd blijkbaar, het was kleiner dan ik dacht, ๐Ÿ™‚ maar ik was blij het terug te zien.. en voorlopig staat het op ons muurtafeltje in de eetkamer.
Zaterdag was het ook cakedag. In de smatch had ik een paar weken terug Halloween vormpjes gekocht (spookjes en pompoenen) en het was al een tijdje geleden dat ik nog marmercake had gemaakt.. Het was al laat in de namiddag voor ik eraan begon, en dus moest Pitlord voor het avondeten zorgen terwijl ik de oven bezigde. Het werd nog een drukke avond, maar uiteindelijk hebben we ons toch rustig voor de tv gezet om te eten terwijl de cake lag af te koelen. Pitlord heeft meteen een aantal cakejes meegenomen naar zijn D&D avondje, maar het duurde niet lang voor hij opeens in de living stond. Een zware hoestbui had hem naar huis gedreven, richting medicatie. Dat heeft wel even geholpen, maar eens hij in z’n bedje lag kwamen de hoestbuien weer opzetten… ๐Ÿ™
Zondag zat er niet veel leven meer in mij. De seizoenen die eraan komen zijn niet mijn favorieten, en ik kan alle slaap gebruiken om de dagen door te komen (nota: vitamientjes beginnen nemen). Dit weekend heb ik alvast niet de extra slaap gehad… integendeel. Ik heb me met veel moeite rechtgezet om naar Pitlord’s ouders te gaan en gelukkig scheen het herfstzonnetje. Toen we tegen 18u ‘s avonds terug thuis waren ben ik dan ook niet meer uit m’n zetel gekomen (tenzij om onze zomerbloembakken te vullen met winterplantjes).

Vanmorgen was Pitlord รƒยฉรƒยฉn van de vele klanten van dokter Karen, en het verdict: nog wat zwaardere medicatie en thuisblijven tot en met donderdag.. ๐Ÿ™

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI