boekenbeurs

Posted on Thursday 2 November 2006

Gisteren was het openingsdag van de 70ste boekenbeurs en de enige dag dat zowel Urbanus als Ilah zouden signeren. Pitlord’s broer had de reeks ‘De Verniste Vernepelingskes’ meegekregen om te lezen en die werden ons gisteren voormiddag terugbezorgd zodat we ze mee konden nemen om door Urbain te laten signeren. De laatste Cordelia was ook net uit en die mocht mee zodat Ilah (of Inge) er nog een extra Cordeliaatje in kon tekenen.
Veel hebben we niet gekocht dit jaar behalve enkele kinderboekjes met beren in de hoofdrol πŸ™‚ maar we hebben wel alle zalen afgelopen, al is het maar om te zien hoe er bij de ene schrijver/tekenaar een hele rij staat aan te schuiven en even verderop 4-5 schrijvers uit verveling dan maar tegen elkaar beginnen te babbelen. πŸ˜‰
We hebben er toch een 3-tal uurtjes rondgewandeld, en tegen 17 uur zaten we in het treintje richting Brussel. Pitlord die al enkele dagen weer ziekjes aan het worden was had al heel de dag met een zakdoek in z’n pollekes gelopen.. en in de trein richting Aalst gingen de oogjes dicht.
Thuisgekomen hebben we nog samen het avondeten klaargemaakt, maar toen begon de vermoeidheid ook bij mij toe te slaan, hoewel ik het niet meteen een zware dag zou noemen. Ik had wel weer heel de dag wat last van rugpijn, en een zitpauze met koffie en taart had daar niet echt aan geholpen. πŸ™
Intussen was op kanaal 2 een voetbalwedstrijd begonnen, en dat was ideaal voor mij om onder ons dekentje te kruipen en m’n oogjes dicht te doen.. naar het schijnt heeft Anderlecht zwaar verloren, maar pas toen de match allang gedaan was heeft Pitlord mij wakker gemaakt om ons bedje op te zoeken.

Dinsdag waren we (alweer) naar De Werf, deze keer voor een avondje literatuur met Tom Lanoye en Antjie Krog. Het hoofdthema was de zuidafrikaanse taal en de link met het Nederlands. Lanoye is namelijk vaste vertaler van Antjie Krog’s werk en omgekeerd. Ze kennen elkaar dan ook al jaren en dat merk je toch wel. Het programma duurde langer dan gedacht want pas rond halfelf gingen de lichten weer aan. Voor het eerst ook dat we in een niet uitverkochte zaal zaten met behoorlijk wat lege plekken, spijtig want het was wel de moeite om eens kennis te maken met het zuidafrikaans. Ik had mijn vakantieboek ‘Het derde Huwelijk’ meegenomen om te signeren, dat was dan alvast een boek minder mee te nemen naar de boekenbeurs (en moest ik ook niet in die lange rij gaan staan). πŸ™‚

Vanmorgen heeft Pitlord dan toch de verstandige beslissing genomen om naar Dokter Karen te gaan, volgens zijn broer (die nu ook bij haar langs gaat) had ze vandaag zitdag en moesten we dus niet wachten tot morgen. Inmiddels liggen er een aantal dozen medicatie op tafel en weet Pitlord dus weer wat doen. Namiddag moet hij nog terug naar de apotheker want hij moet ook een ‘oraal vaccin’ innemen gedurende 3 maand om zijn weerstand te verhogen.
Ik heb inmiddels ook wat last van een snotneus, maar dat is wel redelijk normaal voor mij.. het verbaasd me wel dat ik nog niet erger aangestoken ben de laatste weken.. met zo’n zieke in huis.
Vandaag maar best een machientje zakdoeken wassen… πŸ˜‰

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment




Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI