verhuis kuis

Posted on Monday 18 December 2006

Zaterdag ben ik zowat de hele dag op m’n eentje geweest.. enkel voormiddag zijn we even samen naar de markt geweest en langs de stovenwinkel maar om 14uur begon een Magic toernooitje in de Hermelijn en Pitlord is dan niet tegen te houden ;-).
Ik had een afspraak bij de kapper, de laatste keer was half augustus en toen moesten mijn lang gespaarde haren (voor het trouwkapsel) eraan geloven… en nu is het dus opnieuw behoorlijk kort geknipt.
Nadien nog even een toerke gedaan om wat inkopen te doen hier en daar, maar het was me veel te druk in de stad en natte koude is ook niet m’n favoriet weertje, dus snel weer naar huis.

Ik had van Pitlord een berichtje gekregen dat het toernooi zeker tot 18.30u zou duren vermits de prijzen pas aan de meet worden uitgedeeld (in dit geval enkele ‘boestertjes’, pakjes met magickaartjes, voor de 5de plaats. Met zijn geluk zaten er deze keer geen blinkende kaarten in, maar ze waren toch de moeite waard).
Tegen de tijd dat hij thuis was was ook het eten bijna klaar, want hij had ook nog een avondje D&D..
Zondag zouden we deze dag wel inhalen, we zouden onze ontbijthoek opruimen en de kast die we gekocht hadden voor het waskot (en wasgerief) voorlopig in de keuken zetten (en vullen met verfpotten). Zo hebben we meer plaats en kunnen we ons tafeltje eindelijk deftig zetten.
De 2 tegeltjes in de keuken zijn intussen zo goed als niet meer te onderscheiden van de rest, met andere woorden, ze zijn goed gelegd 🙂 en we kunnen nu gewoon doorlopen in plaats van een grote pas te nemen.
Als we dan toch bezig zijn met dingen te verhuizen vond ik dat een beetje verandering in de living ook mocht. We hebben de zetels verschoven en onze groene hoek is ook verplaatst. De ramen zijn langs binnen schoongemaakt en ik heb er kerstelijk rode tape over geplakt.. onze engelenkussentjes hangen nu ook tussen de gordijnen (behoorlijk kitcherig, maar dat mag deze tijd van het jaar). Nu is het nog een kwestie van opruimen en kuisen en we kunnen proper de feestdagen beginnen.
Onze keukentafel zou handig zijn voor Nieuwjaar om er allerlei op te zetten en klaar te maken, dus zal onze kanariepiet ‘Schokkel’ ook moeten verhuizen. Niet dat hij daar mee inzit, sinds ik hem een spiegelspeeltje met belletje heb gekocht is dat zijn eeuwige bezigheid 🙂 . Hij mag naar de verfpottenkast, zijn oude plekje waar hij hopelijk wat minder smost met zijn eten.
Er moeten nog enkele versieringskes opgehangen worden en kerst is compleet. Gisteren in de smatch hebben we voor enkele eurootjes een timer gekocht en op onze kerstboom aangesloten, zo moeten we niet elke keer de stekker uittrekken.
Van half zes tot half elf ‘s avonds twinkelen de lichtjes nu vanzelve…
We hadden best wat meer kunnen doen had Pitlord niet in slaap gevallen in de zetel. Dik 2 uur was hij buiten strijd en na enkele koffies en een kerstbucheke was hij weer in vorm. Tja, als je pas na drieën in je bed kruipt komt het zandmanneke de verloren tijd toch nog inhalen.. 😉

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI