weekje verlof

Posted on Friday 29 December 2006

De Stubru actie heeft uiteindelijk zo’n 2,4 miljoen eurootjes opgebracht. Wij zijn niet meer langs het Glazen Huis geweest wegens te veel volk net voor we de trein opstapten. De webcambeelden spraken boekdelen en we zijn meteen doorgereden naar mijn ouders.
Een eenvoudig maar buikjesvullend kerstmaal en een heerlijk stukje taart en gateau maakten het compleet.
Deze tijd van het jaar is voor mij genieten, niet alleen van de lichtjes en de sfeer, maar vooral omdat er dan overal gateau te verkrijgen is. 😀

We hadden op voorhand al cadeautjes uitgedeeld, ik zou het jaarabonnement op TéVéblad betalen en zij hadden een kast betaald (die we zelf gekocht hadden) om onze kuisproducten in op te bergen. Voorlopig staat dit kastje in de keuken met onze ‘schokkel’ erop, maar als het waskot in orde staat komt het daar op z’n plekje.
We hadden ook onze trouwfoto mee, ze hadden een kleine vergroting gevraagd en die hebben we netjes onder de kerstboom gelegd, het was de foto waar we achter de Amylum in het onkruidgroen zitten te picknicken.
We hadden ook een doosje chocolade truffels mee, dat smaakt altijd wel bij een tasje koffie. 😉
Mijn ouders hadden nog een verrassing voor ons. We hadden hen verteld over onze stoof die we besteld hadden net voor ons verlof, en die vandaag geïnstalleerd wordt. Pitlord en ik hadden besloten elkaar geen overbodige cadeautjes te geven, maar onze eindejaarspremie samen te leggen zodat we een stoofje in de keuken/ontbijthoek kunnen zetten.
Mijn ouders hadden duidelijk onder elkaar beslist om ons daarin te sponsoren en 500€ op onze rekening te storten in de komende dagen. Wij toch wel een beetje verveeld, maar tegenspreken heeft toch geen zin.. een dikke merci bleek voldoende!

Voor de rest waren onze dagen ook behoorlijk gevuld, we hebben de salon een beetje heringericht en wat praktischer gemaakt, en natuurlijk is de keuken opgeruimd zodat ze vandaag weer vuil kon worden gemaakt voor de stoof.
Gisteren zijn we naar de Colruyt geweest om alvast wat boodschappen te gaan doen. We zullen wel teveel in huis gehaald hebben voor onze gasten, maar we willen ze dan ook niet met honger naar huis sturen :-).
Morgen nog naar de markt om verse groenten en klein gerief en dan kan ik mij de rest van de dag storten op het dessert..

Bij mijn ouders stond nog een “goed servies” dat we eens gespaard hadden met een GB-actie, en dat wilden we graag gebruiken nu met Oudjaar, dat hebben we dan ook netjes ingepakt en gewichten verdeeld over reistassen en rugzakken. We hadden gelukkig een rechtstreekse trein naar Aalst en bijgevolg hebben we niet veel moeten sleuren.

Het was al bij al weer een goedgevulde week, maar daar dient verlof naar het schijnt voor..

onze nieuwe stoof

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI