chinezen ยป
ยซ rijles
Tour d’Alost

Posted on Friday 25 May 2007

Woensdag tijdens m’n 2de rijles heb ik zowat alle deelgemeenten van Aalst gezien. Nu ja, gezien is veel gezegd want ik moest me helemaal op de baan concentreren. Maar ik heb er allesins een aantal doorkruist. ๐Ÿ™‚
Onderweg waren dan hier en daar ook nog eens onvoorziene wegenwerken waar Gerard duidelijk ook niet op de hoogte van was, en hij weet bovendien zijn wegen te kiezen. Constant uitwijken voor geparkeerde auto’s, voorrangswegen met versmallingen, korte bochten…
Op de Moorselbaan ben ik dan toch in 3de versnelling mogen gaan en dat ging ook vlot, we hebben een heel stuk toer 2keer gedaan en dus ook de Moorselbaan. Alleen is die tijdens de 2de toer halverwege zowat stilgevallen. Er was namelijk een ongeluk gebeurd en dat werd dus stapvoets rijden uitkijkend voor de brokstukken op de weg en voor de horde kijklustige mensen die blijkbaar vergeten waren dat er nog ander verkeer is.
Vele bultjes heb ik gedaan, en ook hier heb ik een woordje meer uitleg gekregen dan Pitlord. (Als je voorste wielen erop zijn mag je alvast een beetje gas bijgeven om weer vlot verder te rijden).ร‚ย  Veel theorievragen ook weer, maar dat houdt me scherp. Maar daar heb ik duidelijk geen problemen mee want mijn defensief rijden blijkt toch goed te zijn.
Na 2 uren geconcentreerd op kronkelige en soms drukke maar voor mij onbekende wegen getoerd te hebben reden we terug richting centrum. Tot aan de Sint-Annabrug was het helemaal aan mij, daar nam Gerard het koppelen opnieuw over tot we binnen reden. Enkele puntjes waar we aan gaan werken: in derde rijden, wat normaal is want dat heb ik nog maar 2 keer gedaan en nog wat bochtenwerk. Want waar ik vroeger last mee had, linkse bochten, moet ik nu een beetje meer op de rechtse bochten werken (korter draaien! korter korter!) blijkbaar…ร‚ย  maar het hangt een beetje af van de verkeerssituatie en ik kon toch moeilijk op de borden van de wegenwerken inrijden? ๐Ÿ˜‰
Ook nu heb ik kunnen kiezen voor een pauze, want mijn poep was stilletjes aan aan het afsterven ๐Ÿ˜€ en zo kon ik ook even wat water drinken. Wat ons weer op een gesprek over whisky bracht, want Gerard is blijkbaar kenner en proever, iets dat Pitlord ook nog niet wist.
Volgende week heb ik 2 lessen, hopelijk blijft het zo vlot gaan want ik kijk ernaar uit om alleen te rijden en op iets bekendere wegen waar ze me niet moeten zeggen links of rechts, tenzij het van onze gps komt.

Heel vermoeiend wel, en een uurtje stilzitten in de auto is deze maanden niet helemaal aan mij besteed..

Pitlord heeft sinds woensdag zijn voorlopig rijbewijs, iets heel anders dan ik indertijd had gekregen want met pasfoto en alles erop en eraan (voor 18 maanden) en vandaag is hij de verzekering gaan regelen.. vanmiddag ga ik hem enkele straten verder opwachten om samen “de plakken” gaan te halen. Als het allemaal goed is zou hij dan dit weekend al eens kunnen rondbollen…

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI