chinezen

Posted on Monday 4 June 2007

Vandaag is Pitlord’s vader jarig en daarom zijn we gisteren met z’n allen gaan chinezen. Zoals gewoonlijk was het weer overvloedig, en gelukkig heb ik me beperkt tot een loempia als voorgerecht en pekingeend met ananas als hoofdgerecht. Omdat Pitlord’s ouders en Pitlord zelf de verjaardagsmenu hadden genomen kregen zij nog een dessert, en wij konden dus niet achterblijven. Een dame blanche ging er nog wel in, maar de rest van de avond is er buiten een pistolet en een chocoprince niets meer op tafel gekomen.

Zaterdag zijn we bij de parkingshop langs geweest voor onze bewonerskaart. We mochten die vandaag gaan halen en dermee zijn we volledig in orde met onze wagen.
Pitlord was zaterdag even in de auto gekropen om een ritje te maken, maar zijn pa heeft algauw het stuur moeten overnemen. Een Clio is geen Corolla blijkbaar en het is even wennen. Gisteren na het chinezen hebben ze dan opnieuw een ritje gemaakt en deze keer ging het wat beter. Ze zijn tot Dendermonde gereden en vanavond gaat Pitlord nog wat op het schakelen oefenen (altijd al een pijnpuntje geweest).

Ik heb deze week op gebied van autorijden ook wat te verteren. Morgen en donderdag zijn we 4 uur onderweg en woensdag heb ik 2 uur les.
Vermits ik al meer dan 200km verteerd heb op 8 uur les zou ik ook eens op het terrein manoeuvres willen oefenen.. maar ik denk dat een ritje naar Dendermonde er ook wel zal inzitten. Mijn laatste les heb ik alvast wat gas mogen bijgeven, na 2 uurtjes wat in derde gereden te hebben mocht ik donderdag al doorschakelen naar vierde. Het schakelen heb ik intussen ook al meer dan genoeg geoefend, want het was constant van 50 naar 70 naar 90 en terug, en onderweg nog wat zone dertig’s..
Het begint me wel te ambeteren dat ik de hele tijd instructies krijg: volgend kruispunt links, rechts.. en de vele theorievragen die ik intussen nog eens voorgeschoteld krijg.. ppffff 🙁 Op het einde van de les Aalst binnenrijden gebeurd intussen zonder dat ik op instructies wacht, ik ken de weg nu wel en fillerijden heb ik ook al even mogen doen. Gelukkig kom ik redelijk goed met Gerard overeen, als ik goed aan het rijden ben begint hij weleens te zeveren of te vertellen over vanalles en nogwat. Pitlord is via mij al meer te weten gekomen dan hij op zijn 20-uren gehoord heeft.
Zever voorbeeldje?
“Nu moogt ge eens met de koppeling spelen in plaats van met de vechtgenoot zijn voeten. Of speelt ge niet met zijn voeten? Ah neen, ge speelt liever met iets anders, ik zie het wel, ge kunt het ni meer wegsteken… ” tja.. 🙂
Elke keer weer zie ik op tegen de les, maar eens ik bezig ben gaat dat goed en Gerard is ook tevreden over mij, hij had niet verwacht dat het zo zou gaan gezien mijn leeftijd en ‘situatie’. Teveel met andere dingen in het koppeke zitten, té voorzichtig rijden… meer tijd nodig om ‘door te schakelen’..
Zolang ik uitgerust aan de lessen kan beginnen en mij echt concentreer op het rijden gaat het goed, ik heb dus niet voor niets extra verlof genomen voor een rijles.
Volgende week dinsdag rijd ik de laatste 2 uurtjes, moet ik nog zeggen dat ik ernaar uitkijk? Al is het maar omdat er dan niemand gaat “commanderen” hoe ik moet rijden om naar huis te gaan. Het zal dan ook voor mij wennen zijn aan de Clio (die kleiner is dan de Toyota), maar er zal dan ook niemand naast mij zitten straffe koffie te drinken.

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI