100 kilometer

Posted on Thursday 7 June 2007

Vandaag de laatste rijlessen van de week en meteen ook weer een blok van 4 uur. Het eerste uur heb ik eens vlot mogen doorrijden, geen bochtenwerk, geen links hier en rechts daar, maar gewoon een mooie weg op en vooral letten op de borden die al eens makkelijk van 70 naar bebouwde kom en terug gaan.
Ik reed blijkbaar heel goed want Gerard heeft bijna 2 volledige uren zitten tetteren, en nadien kreeg ik te horen dat ik geen enkel bord gemist had en hij was dus tevreden. Hij doet dat dan om mij te storen, want de radio speelt ook nog eens, maar ik was geconcentreerd bezig en hij heeft mij niet van mijn stuk kunnen brengen. 🙂
Op deze manier heb ik in Ninove gezeten, Geraardsbergen, Lierde, helemaal richting Gent en alle kleine gehuchten (lees: bebouwde kommen) ertussen en dan via Wetteren terug naar Aalst. Zoals Gerard beloofd had: een mooie toer, van 73 km.
Het volgende blok begonnen we in Erembodegem. Terug het terrein op na bijna 5 uur manoeuvers om nog even alles te herhalen, inclusief het reglementair uit- en instappen. Een halfuurtje later waren we weer op weg naar Denderleeuw, heb ik even mogen proeven van de snelweg (geef maar gas!) om nadien weer in de 50- en 30-zones richting Aalst te tuffen. Deze keer hebben we een andere invalsweg genomen en ben ik via de Moorselbaan binnengereden, de Sint-Annabrug over en zo weer het vertrouwde wegje naar de Baetens-stal, exact 101 km later.
Gerard was tevreden en ik mag/moet volgende keer zeker mijn papieren meenemen zodat ik achter m’n voorlopig rijbewijs kan gaan.

Er is echter 1 probleempje. Volgende keer zou normaal volgende week dinsdag zijn, maar door organisatorische problemen en het afzeggen van een andere leerling (die ook 2 grote blokken op het programma had) zou het kunnen zijn dat mijn les een week verlaat wordt en in plaats van 17 tot 19 uur zou het van 19 tot 21 uur doorgaan. Maar Gerard denkt dat zijn agenda wel weer snel gevuld zou kunnen zijn en dat het dus gewoon nu dinsdag doorgaat.
Door de 4 uren manoeuvers en bijgevolg bijna enkel de koppeling gebruikt te hebben had ik gisteren bekkenpijn en een pijnlijke knie. Dankzij Reflex-spray had ik tijdens het rijden vandaag niet al te veel last. De manoeuverherhaling was net op tijd gedaan en door het uitstappen kon ik even stretchen.

Ik ben blij dat het bijna voorbij is, het was behoorlijk vermoeiend en nu kan ik me op andere dingen gaan concentreren, babybezigheden bijvoorbeeld. 😉

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI