Oilsjt voifsteirenstad!

Posted on Monday 25 June 2007

Achteraf leek het een makkie, maar de 5 sterren zijn binnen!

Onze waslijn was uiteindelijk iets meer dan 3 kilometer lang, en onderweg naar Osbroek/park werden we geleid door de propere was. Het deed wel iets, weten dat je eraan hebt meegewerkt en dat het (ruim) gelukt is (tenzij er meters werden afgekeurd).
We weten ook dat er vele filmrolletjes gebruikt worden en uiteindelijk zie je er weinig of niks van. Zoals Leen en Heidi hadden gezegd: het is veel tijdverlies die tv, altijd dingen opnieuw doen om een beter plaatje te schieten…
De mooiste zeepkisten hebben zelfs het scherm niet gehaald, of bepaalde toffe commentaren van uitdager Marc Thysmans. Dat Geena Lisa toch nog ontroerd kon worden na al die Fata Morgana’s door ons zeepbellenblazen weten de aanwezigen, maar op tv is het niet gezegd.

Ik geef toe, toen we als wassers te horen kregen dat de ster dik binnen was sprong ik een gat in de lucht en werden m’n ogen vochtig. De stramme spieren waren op slag vergeten, maar bij elke melding “Aalst, deze ster is binnen” deed het wel iets. Ook al hadden we niet meegewerkt aan de zeepkistenrace, de glijbaan of iets anders, het voelde gewoon goed.
We hadden dan ook toffe mensen ontmoet (vandaag in de lift op het werk bleek zelfs een collega) en ondanks het vele improviseren, wat het programma toch is, is alles goed verlopen. 🙂
We hadden ons na deze eerste ster meteen naar het parcours van de zeepkisten gerept, daar stroomde het volk al toe al was het nog meer dan een uur wachten.
Maar het was de moeite, op 2 avonden in elkaar gestoken, of door schoolkinderen snel geknutseld, tot zelfs profesionele ‘supersonische’ zeepkisten passeerden de revue. Met de feestwagens (lees brandweerwagens) van de carnavalgroepen langs het parcours was er al snel ambiance en met 38 racers was ook deze ster dik binnen.
Voor de zeepglijbaan vreesden we nog een beetje want toen we vrijdag in de vooravond vertrokken was die nog in volle opbouw. De brandweer vond dat de veiligheid wat liet afweten en dus moesten ze nog wat bijknutselen. Nachtwerk heeft alles toch nog in orde gebracht en met 300 liter zeep hadden ze een glijbaan die 5 meter hoog vertrok en zo’n 100m verder in het stro eindigde.

Zondag was het uitkijken naar de uitzending.
Pitlord wilde vooral niet in beeld komen, hoewel hij wel op de (uiteindelijk niet gebruikte) filmrolletjes staat. 🙂 Ik ben wel even in beeld, maar alleen omdat we weten waar we stonden bij de volksvergadering en we zijn ook niet naar de wasbak gevlogen toen Geena Lisa kwam filmen, nee we hebben gewoon ons werk verdergedaan: 2 kruiwagens gloednieuwe panty’s geschonken door Veritas moesten nog uit de verpakking gehaald worden. Wie snel en goed kijkt kan ons bezig zien op de achtergrond terwijl Leen al wassend haar uitleg doet.
Natuurlijk zijn er altijd mensen die voor de camera vollop hun best doen en 5 minuten later verdwenen zijn, maar de meesten van onze groep zijn tot in de namiddag blijven wassen, of zelfs heel de dag.

Al bij al was het een plezier dit te doen voor de Ajuinenstad, nu ook een 5-sterrenstad!

fatamorgana1.jpg
De sterren:
1. Maak de langste zeepglijbaan ter wereld (record stond op 64m, nu op 100,10m)
2. Organiseer een zeepkistenrace met 20 originele voertuigen (38 kisten goedgekeurd)
3. Maak een uniek zeeplied, begeleid door 100 wasborden (116 borden)
4. Blaas met minstens 5000 mensen de hemel vol zeepbellen en maak er een spektakel van (ongeveer 11.000 mensen)
5. Maak een waslijn van 2500 meter lang, vol kleren die met de hand en bruine zeep gewassen zijn (waslijn was ongeveer 3100m)

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI