Sara (lelijke eendjes moeten er ook zijn)

Posted on Thursday 3 April 2008

Ik volg het zeker niet van in het begin, maar tijdens het zappen blijf je al eens hangen en vermits halfzeven zo’n verloren uur is in televisiewereld (behalve voor de ‘Blokken’ fans) was dit in het begin een fijn opvullertje tot het avondjournaal.
Meestal is het dan ook etenstijd voor Ilah en nu ze zowat zelf haar flesje kan vasthouden is het een leuke verstrooiing.
Intussen ben ik een vaste Sara-kijker. Ik geef het grif toe maar de onlangs uitgereikte televisieprijzen bewijzen dat ik niet alleen ben, 3 prijzen moet je verdienen, elke dag.
Lukt het niet echt om ‘s avonds de aflevering zonder stoorzenders uit te kijken kan ik de dag nadien toch nog m’n schade inhalen tijdens de heruitzending ‘s middags. Ik ben echter nog niet zo zot om ook op zondag naar ‘De week van.. Sara’ te kijken want dan heb ik het wel gehad.
Ik volgde in het begin de mening van ‘Humo’: slecht acteren, rommelig scenario, flauw verhaal en de amerikaanse versie ‘Ugly Betty‘ was zovele beter, ondanks het zelfde lelijke eendje-verhaal.
Maar er doet een keure aan vlaamse acteurs mee, oude getrouwen en jonge talenten en volgens mij hebben de toneelgroepen het een jaar zonder acteurs moeten doen want velen van hen vind je vooral op de bühne. Dat het geen shakespeare is tot daar aan toe, maar ‘Familie’ laten ze ook ver achter zich.
Het boeit en elke dag wil je wel weten wat er gaat gebeuren, al snel heb je een favoriet personage of kan je ze gewoon niet uitstaan, blijken mensen niet te zijn zoals ze zich voordoen.
Ik moet het vtm nageven, het is een halfuurtje dat ze dagelijks van m’n tijd krijgen, de ene reclame-onderbreking niet meegerekend.

Zo zijn er natuurlijk favoriete scenes en wie zoekt naar Sara (en) Simon op Youtube kan de schade nog inhalen, hopen filmpjes en fragmentjes, zwijmelende(?) vrouwen die het hebben voor “hotties” Simon en Alexander (Gert Winckelmans en ja, Kürt Rogiers) maar de bitches van dienst natuurlijk niet kunnen uitstaan. Fansites genoeg, maar ik beperk het tot de officiële blog van Sara, daar krijg je nog eens te lezen wat er is gebeurd moest je het echt allemaal gemist hebben.

Mijn favoriet en absoluut op de lachspieren werkende droomsequentie van Sara draait de rollen om: droomprins Simon in de rol van Sara tijdens zijn sollicitatiegesprek. Wat een beugel en een bril met een mens kan doen…

Sara, elke weekdag om 18.25u en om 12.15u op vtm
Ugly Betty, elke donderdag om 20.55u op Vijftv

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI