Flashback

Posted on Saturday 3 May 2008

Sta je gezellig appeltaartjes te bakken in de keuken met de album Top 100 op Studio Brussel en voor je het weet zit je te mijmeren over the good old days toen ik nog ceedeetjes zat te beluisteren in m’n kamer thuis.
In dit geval was het dj Shadow die me opnieuw x-aantal jaren jonger maakte. Terug naar de tijd dat ik veel kocht van Radiohead, zelfs bootlegs op cd via ebay (wie bedenkt het).

Via via leer je zo al eens andere groepen en zelfs stijlen kennen en ontdekken en dj Shadow was er eentje van. In 1998 was Thom Yorke namelijk één van de stemmen die zich leenden aan het U.N.K.L.E project van Shadow (Psyence Fiction I) en als fan mocht ik dit toch niet missen.
Shadow’s discografie lijkt oneindig, maar een pareltje uit de collectie is toch wel Entroducing. Voor dit stukje muziek moet je wel je tijd nemen want de eerste tot de laatste noot vormt één geheel en bestaat bijna volledig uit samples.

Tijd om deze fijne plaatjes nog eens boven te halen en dat in het vervolg eens meer te doen.. snuffelen in de kast, kiezen en luisteren. En als het even kan: terug gaan naar wat geweest is en wat nooit meer zal zijn.
Gelukkig is er intussen youtube (ik ben intussen een halve verslaafde) en kunnen we ook genieten van de bijbehorende, al dan niet live, beeldjes.

De song die indertijd van mij het meest aandacht kreeg op het UNKLE album was natuurlijk met de stem van Thom Yorke, maar er waren nog pareltjes te ontdekken zoals oa. Richard Ashcroft (The Verve).
Entroducing was een ander verhaal, geen favoriete stemmen hier en liefst te beluisteren voor het slapengaan. Half weggedoken onder het deken kwam dit plaatje het best tot z’n recht (in mijn geval). Ik zat dan ook vaak met deze muziek in m’n hoofd.

Door de jaren heen is dat allemaal precies toch een beetje versleten. Nu ik nog 2 weekjes baas in huis ben (overdag) is het misschien nog even het moment om m’n schade in te halen…

Omdat ik het toch niet kan laten… een uitsmijtertje en één van m’n favoriete videos van Radiohead.

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI