huismoedertje af

Posted on Tuesday 13 May 2008

Het is bijna zover.. volgende week maandag ben ik opnieuw een werkende vrouw. Niet dat ik de laatste 6 maanden niks gedaan heb, maar het is toch iets anders.

Mijn huidige dagindeling is redelijk voorspelbaar dankzij een behoorlijk makkelijke Ilah. Opstaan, melkje geven, wat speeltjes doen terwijl ik opruim of wat computer, slaapjes doen tot etenstijd terwijl mama papjes maakt. Opnieuw etentjes doen, en na een verse pamper en eventueel zelfs verse kleertjes (hoewel dat flink gebeterd is) opnieuw wat speeltjes doen en even later weer slaapjes of als we gaan wandelen eerst veel rondkijken en dan toch slaapjes onderweg. Rond 15uur opnieuw papje en dan is het één lange wakkere sessie. Als het nog lukt kijkt ze hoe mama etentje klaarmaakt tegen de tijd dat papa thuiskomt. Of toch nog even in slaap vallen. Rond zessen weer melkje drinken, spelen met papa en rond 20-21uur naar het grote bedje gebracht worden.. tot morgen!

Donderdag (overmorgen) zal een eerste test zijn van ons organisatietalent. Ilah gaat voor het eerst en voor een halve dag naar de opvang. Het was al een hele opgave om te telefoneren naar Magda (onthaalmoeder) om een afspraak te maken. Ze stelde me gerust, maar ik moest toch even traantjes laten op Pitlord’s schouder. Tegelijk ben ik alles al aan het klaarzetten alsof ze ver weg op vakantie gaat, er mag geen lievelingsknuffel ontbreken!
Ilah heeft zelfs nog nooit een babysit gehad, maar daar gaan we misschien dit weekend eens verandering in brengen. Een etentje dat we nog tegoed hebben van elkaar, zonder Ilah.

Net nu ze in een fase in haar jonge leven zit dat ze heel erg aan mama hangt. Ik mag dan ook niet te lang uit haar zicht blijven of ze laat zich horen.. maar binnen enkele weken is dat alweer voorbij en heeft ze weer wat bijgeleerd (6 maanden sprongetje).

Ik kijk er tegelijkertijd ook naar uit om weer aan het werk te gaan. Al is het maar om de sociale contacten, babbelmomenten en gezellige terrasjes die we ongetwijfeld gaan doen (ja, ik heb ook verantwoordelijkheden).
Niet dat ik me ga smijten, maar het zal weer eens wat anders zijn dan knuffeltjes oprapen, pampers verversen, papjes maken… de Ilahknuffeltjes haal ik ‘s avonds wel in.. dat zal niet mankeren en hoe raar zal het zijn om eens een winkeltje te doen tijdens de middagpauze.. zonder rekening te moeten houden met een koets.

Dubbel tot 3-dubbel genieten van deze laatste huismoedertje-dagen..

en nu weer aan de strijk!

3 Comments for 'huismoedertje af'

 1.  
  May 20, 2008 | 12:31 pm
   

  hey Cindy , leuke blog , leest vlot , ik kom zeker terug ! ene ik ben onder tussen ook een Sara fan ! 😉

  groetjes Karine

 2.  
  May 20, 2008 | 12:38 pm
   

  hey Cindy , leuke blog , leest vlot , ik kom zeker terug ! ene ik ben onder tussen ook een Sara fan ! 😉

  groetjes Karine ( willa )

 3.  
  May 21, 2008 | 2:09 pm
   

  En, valt het wat mee?

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI