117

Posted on Wednesday 27 August 2008

Het wordt tijd dat ik eens iets aan m’n conditie ga doen, en ik wil graag tegen de winter weer in m’n jeans van 2 jaar geleden passen. Vorig jaar was dat een onmogelijke opdracht (zie ‘Kleine Beer’), maar nu moet het kunnen.

Door een liftdefect vorige week stopten de liften niet op onze verdieping. Er zat niks anders op dan de trap te nemen. “Gelukkig is het naar beneden” zei Pitlord, die bovendien enkele verhuisdozen voor z’n broer aan het meezeulen was. Waarom niet 1 verdiepinkje en dan opnieuw liften? Ach, als je dan toch bezig bent…
Enkele jaren geleden is er trouwens een hele campagne gevoerd op het werk om het liftgebruik om te zetten in beenwerking. En dat allemaal om energie te besparen…
Een aantal collega’s hebben ook een tijdje volgehouden, of nog steeds, maar de inspanningen onzentwege waren nihil. Ik loop thuis al genoeg trappen mag ik dan de luxe van een lift op het werk gebruiken?

Goeie voornemens dus… Om iedereen voor te zijn begin ik er nu alvast mee en neem mezelf voor om elke dag minstens 1 keer die trap te doen. 117 tredekens moet kunnen en de dag dat ik het liftgevoel heb ga ik voor meer.

Er staan trouwens ook een aantal wandelingen op het programma komende maand. Net zoals enkele jaren geleden het een fietszomer werd is het nu een wandelmoment. 1,5 keer de wandelzoektocht van het werk gedaan die dankzij de vele kronkels in het parcours nergens naar leidt, maar je toch je kilometers aanrekent (ong. 5km).
Heel binnenkort “De Gordel” die ik vorig jaar niet mocht meedoen van Pitlord wegens redelijk zwanger, maar nu weer op het programma staat met een wandeltocht van 7 km. Natuurlijk gaat Ilah mee want we gaan de Doornroosjewandeling doen, inclusief een kleine zoektocht.
En nog een zoektocht om het af te maken: De groene stadswandeling van 13km op de “Sportdag voor Ambtenaren” half september.

Als we onszelf nadien zover kunnen brengen dat we nog meer wandelingetjes doen gaat dat nog goed komen. En ik heb nog steeds een fiets, met kinderstoel, dus dat staat ook nog op het programma!

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI