toekomstplannen

Posted on Wednesday 17 September 2008

Zonder plannen ben je geen mens.
Er zijn grote plannen en kleine plannen, plannen om uit te voeren of om op te bergen tot er een dikke laag stof op ligt.
Nu Ilah met grote maar nog onzekere passen naar haar eerste verjaardag stapt begint voor mij het tij te keren.
Oude liefdes roesten niet maar duiken ten gepaste tijden weer op. Zoals Ilah’s geboortecadeautje bij Rita gaan halen (eindelijk, ze was 8 maanden) en de winkel niet buiten raken zonder een nieuw plan.
Ik heb me wel ruim genomen, ervan uitgaande dat ik er alleen tijdens de rustige treinmomenten aan kan werken, en tegen Kerst zal het wel af zijn. M’n lieve sneeuwventjes met armen vol cadeautjes en hun dikke warmen sjalen, tot nu toe een plezier om te borduren. Het was ook eens iets nieuws, borduren op plastiek vereist een kleine aanpassing van techniek. Het ging dan ook wat trager in het begin, maar intussen zit ik weer op m’n oude snelheid.
En die oude liefde staat weer in vuur en vlam, ondanks een aantal projecten die thuis nog liggen te wachten op afwerking heb ik toch weer nieuwe borduurplannen gemaakt.
Ik had me nochthans voorgenomen niets nieuws te beginnen zolang onze zolder niet klaar zou zijn.
Het is wachten op een belletje van onze dakwerker. Eens een nieuw dak met prachtige grote veluxen die veel licht gaan doorlaten ons huisje siert, kunnen we de zolderkamer volwaardig maken. Achteraan een logeerkamer annex opbergkamer met veel kastjes en plek voor een opblaasbed en vooraan “den bureau”.
Enerzijds een echte bureau met bijpassende kasten en ruimte voor pc’s, laptops en ander multimediagerief (vooral van Pitlord) en onze paperassen. Anderzijds een hobbyruimte (vooral voor mij) met opbergruimte voor al m’n knutsel- en naaigerief met bijpassende werktafel en Radioheadposters en dat allemaal in de prachtige kleuren rood-wit.
Mijn bureaugedeelte is dus al gekozen (dit en dit) maar eerst moet er nog veel geïsoleerd worden, gyproc geplaatst, plafonds gekozen, vloeren gelegd (waarschijnlijk Santanakurk), muren afgewerkt, deuren geplaatst en tegen dan zijn we alweer een hele tijd verder in 2009.

En wie weet wat 2009 ons nog allemaal brengt…

Plannen genoeg dus, vooral dat ene grote boven ons hoofd, maar intussen vergeten we de kleine plannetjes niet: sneeuwventjes klaar tegen kerst, laten we dat al proberen.

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI