strategie

Posted on Monday 19 September 2005

Zaterdag zijn we eens binnengelopen in ‘Hermelijn’, een nieuwe strips- en gameswinkel in Aalst. Pitlord wilde er vooral eens langs gaan voor de games. Nee, ik heb het hier niet over mens-erger-je-niet, hoewel daar ook wel een beetje strategie inzit, maar over boardgames waar je vooral strategisch moet denken en geluk weinig tot niets kan helpen. We willen graag beetje bij beetje een eigen gamescorner aanleggen, buiten de gezelschapspelen die we al hebben. Op pitlord’s verlanglijstje staan een aantal klassiekers. Carcassonne, De Kolonisten van Catan…. en de nodige uitbreidingen. De Kolonisten staan deze maand aan -10% in de winkel, maar het startspel hadden ze niet meer. Carcassonne stond er wel, maar dan begon pitlord te twijfelen want ook dat spel heeft al wat uitbreidingen. Ik die niks ken van die spellen heb uiteindelijk de doorslag gegeven, en we hebben Leeuwenhart gekocht. (Daar zijn ze weer, de middeleeuwen 😉 ) 70% strategie en 30% geluk… dat moet ik aankunnen.
We hebben het een aantal keren gespeeld intussen en ja, ik kan mijzelve erin vinden. We moeten met z’n 2 wel met een derde neutrale spelen, maar toen pitlord die geniepig smerig voor zijn kar begon te spannen was het gedaan met mijn ridderkes, tot ik bij het derde spel zelf geniepig smerig begon te doen. Ik had verbonden gesmeed en hier en daar zitten land uitbreiden, maar door die verbonden was Pitlord zo het één en ander uit het oog verloren, mijn riddertjes namelijk. Tot die ineens een niet-neutraal landje binnenvielen en behoorlijk wat puntjes en mijnen afsnoepten. Revenge was sweet! 😀
We zijn nu aan het uitkijken naar andere boardgames. Op websites zitten we recensies te lezen en te zoeken naar spelen die we ook met 2 kunnen spelen. Prijzen blijken ook nogal te verschillen hier en daar en zo goedkoop zijn die boardgames al niet echt.
Voorlopig heb ik toch andere plannen dan games uit te proberen.. vanavond eerst het cloakpatroon voor Segie Shiner uittekenen en klaarmaken om in elkaar te steken en dan kijken naar Lost op VT4, warm aanbevolen door Humo en inmiddels ook wat prijzen verdiend (Emmy voor beste tv-dramaserie).
Pitlord heeft intussen het heldhaftige plan om deze week onze tuin definitief onkruidvrij te maken… ik stort mij liever op de verfpotten.
Wordt vervolgd…

3 Comments for 'strategie'

 1.  
  September 19, 2005 | 3:54 pm
   

  Yup, revenge is sweet 🙂

  Hou u maar al klaar om uw grond en mijnen te verdedigen !!

  Nu hmm, die onkruidverdelging … we zien wel waar dat gaat eindigen zeker …

 2.  
  September 26, 2005 | 9:13 pm
   

  Als je meer info wil over bordspellen, verwijs ik je graag eens door naar den Yves zijne site : http://www.fotd.be

 3.  
  lovely sauron
  September 27, 2005 | 9:55 am
   

  Fellowship of the ding… we weten het.. pitlord is er op ingelogd sinds de lanparty 🙂

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI