eurootjes

Posted on Tuesday 20 September 2005

Vandaag heb ik nog wat eurootjes ingegeven op eurobilltracker.com. Een europees project dat is opgestart door vrijwilligers en waar je €’s kan ingeven en volgen op hun weg naar andere portemonnee’s en landen.
Alles wordt bijgehouden en er worden statistieken van gemaakt die door economische kranten worden opgepikt en besproken. Hoeveel Nederlandse €’s doen de ronde in België? Hoelang doet een biljet erover om van Aalst naar Berlijn te gaan?
Natuurlijk ben ik niet de enige die dit doet, we zijn vandaag met 65808 leden en er komen er gemiddeld zo’n 50 per dag bij. Met z’n allen geven we gemiddeld zo’n 20.000 biljetten in het systeem, ook per dag.
Het 10.000.000ste biljet is een paar dagen geleden door een Belg ingegeven, en we are still counting…
Natuurlijk zijn er in zo’n systeem ook top 10 ‘gebruikers’ per land, provincie en stad.. en velen gaan speciaal een hoop geld afhalen om de codes in te geven en brengen het geld nadien terug naar de bank. Zo krijg je natuurlijk topscores.
Pitlord en ik houden het simpel, alles wat we in handen krijgen van papiergeld via de normale economische weg geven we in in het systeem en geven we nadien normaal weer uit. Op die manier sta ik toch in de top 5 van Aalst (80 gebruikers) en de Top 800 van België (9284 gebruikers). De nummer 1 van België (én nr. 2 van Europa) heeft inmiddels de media gehaald, kranten en radio… en zo komen er opnieuw leden bij.
Op naar het 15.000.000ste biljet!!

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI