Wijsheid zit in een tand (3)

Posted on Friday 23 September 2005

Migraine, buikpijn, spierpijn van het fietsen.. niets zo erg als tandpijn.
Sinds ik mijn wijsheidstand had laten trekken was er een andere tand die lastig deed. Het ambeteerde een beetje, maar dat zou wel overgaan, het was een normale reactie op die ingreep. Tot deze week…
Je hebt ambeteren en ambeteren. Mijn linkerboventanden begonnen allemaal te protesteren, met als gevolg dat ik niet meer wist welke nu precies zeer deed. Poetsen en spoelen hielp voor eventjes, maar nurofen hielp net iets meer. Maandagnacht echter konden 2 nurofens mij niet helpen, ik heb elk uur van de klok gezien en begon van de pijn op mijn tanden te bijten, mijn tandvlees begon te ontsteken en mijn kaak werd heel stijf.
Dan maar overgegaan op brufen, niets zo goed als dit tegen de tandpijn. Ik had nog een voorraadje om de dag een beetje door te komen. ๐Ÿ™
Op den duur word je gewoon kregelig van tandpijn, en begin je te zagen en ik heb een aantal keer gevraagd om een peer tegen mijn kaak te krijgen, liefst zo hard dat alle tanden eruit zouden vliegen. Maar pitlord noch iemand anders in de bureau wilde. Dan maar de tandarts gebeld. Ik had nog een afspraak staan, maar ik kon nu onmogelijk wachten tot begin volgende maand. Antwoordapparaat: met verlof tot halfweg volgende week. Aaargghh!! Altijd als je ze nodig hebt zijn ze met verlof. Dan maar een andere gebeld. Ik moet behoorlijk wanhopig geklonken hebben want ik kon vrijdagmiddag al. Nog 2 dagen zien door te komen en dan hopelijk verlost van รƒยฉรƒยฉn of ander gaatje..
Mijn tanden begonnen al schrik te krijgen, die 2 dagen had ik veel minder last en pijn, maar ik voelde toch dat er iets niet klopte.
Vanmiddag was het dan zover.. naar de tandarts. ๐Ÿ™‚
Alles eens goed nagekeken, op de tandjes getikt om de gevoeligen eruit te zoeken… koud water spuiten.. tja, kan ik eraan doen dat die tandjes net nu geen zeer doen? Maar dan het verdict: het is de wijsheidstand die ook aan deze kant oorzaak van alle kwaad is. Een fotootje heeft bevestigd en ik kan er niet onderuit: ook deze moet getrokken worden.
Ik zag mezelf weer naar het ziekenhuis trekken, we kennen er intussen de weg naar de specialisten.
“Ge laat die best zo snel mogelijk trekken, als ge wilt doe ik dat nu, dan hebt ge alleen nog wat zeer van de ingreep maar zou je van alle andere ellende moeten verlost zijn.”
Wow! Daar was ik niet op voorbereid, maar waarom niet… liever de korte pijn en we hebben het al eens meegemaakt.
Ook nu was het na een kwartiertje voorbij, alleen heb ik nu wel afscheid kunnen nemen van mijn tand. Hij zag er niet zo best uit… Op termijn moet ook mijn laatste wijsheidtand eruit, want die heeft niet veel nut (meer), maar daar is geen haast bij.
Een compreske om tussen de tanden te steken, 20 minuten goed bijten en een dik uur niets eten, drinken, poetsen of wat dan ook. Fijn! Maar moet dat gat niet dichtgenaaid worden?
“Die specialisten werken altijd graag met naald en draad, laat de natuur zijn gang gaan. Zoals een gewone wonde geneest dat vanzelf. Poetsen met een speciale gel en het komt wel in orde.”
Owkeej!
Wel spijtig dat er net deze middag een buffet georganiseerd is voor het afscheid van onze directeur-generaal… Op weg naar het werk krijg ik een telefoontje van Pitlord: of hij plaats moet houden aan tafel want ze gaan net zitten. “iwk mag nog ni eewten kmoe nog wachen”
en nee ik heb geen zin om tussen etende mensen te zitten met een watje tussen mijn tanden. ๐Ÿ™
Hier zit ik nu helemaal alleen terwijl iedereen aan het tafelen is. Intussen een brufen genomen tegen de pijn van het wakkerworden en een in koffie gesopt petit-beurreken gegeten om iets binnen te hebben. Straks, na het speechen is het nog dessertbuffet.. ik zal dan nadien wel eens extra poetsen ๐Ÿ˜‰

177 Comments for 'Wijsheid zit in een tand (3)'

 1.  
  Iris
  September 26, 2005 | 4:27 pm
   

  Ken dat rotte tandengevoel …gelukkig heb ik mijn wijsheidstanden laten uitdoen toen ik 12 was, dus die kunnen mij niet meer ambeteren ๐Ÿ˜‰
  Heb over twee maand ook wel een tnad moeten laten trekken, was mijn grootste nachtmerrie, maar ik ben er gelukkig vanaf…

  alles goed genezen ?

 2.  
  lovely sauron
  September 26, 2005 | 4:59 pm
   

  De eerste nacht een beetje last gehad, maar ik heb minder last dan met die draadjes de vorige keer. Het probleem is ook echt opgelost want de andere tanden doen geen zeer meer. Boeooehhh weg met de wijsheidstanden! Zoals de tandarts al zei: overbodig en overlast.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI