22/09/05 – Sportdag voor Ambtenaren

Posted on Tuesday 27 September 2005

Afgelopen donderdag was het weer zover … de Sportdag voor Ambtenaren, een organisatie van BLOSO.
Om een vervolg te breien aan onze immer groeiende honger om kilometers te verteren op de fiets, hadden we bijna onmiddellijk besloten om ook nu weer een fietstocht te rijden. Het was een “fietstochtje” van slechts 35 km en na die andere tocht (de Gordel, 25km) zou dit geen problemen mogen opleveren.
We hadden de route laten “lezen” door een collega en die had ons gezegd dat er toch wel enige “heuveltjes” ingewerkt waren … Nu, een heuveltje zou ons toch niet tegenwerken zeker, of toch?
De route ging langs Oudergem, Tervuren, Jezus-eik, Duisburg, Overijse, Hoeilaart, Terhulpen, Watermaal-Bosvoorde, Ukkel en Elsene.
In eerste instantie viel alles heel goed mee, maar toen er op een gegeven moment een heuveltje gevolgd werd door een stuk vals plat en dan weer een heuveltje … toen was bij mij (en nog vele andere deelnemers) de eerste adem al afgesneden. Ik denk dat ik ongeveer 7 keer heb moeten stoppen (ofwel stopte ik vanzelf als ik de trappers niet meer rond kon krijgen). Eén keer was het zo bergop dat het zelfs te voet nog lastig was 🙂
Toen we in Overijse aankwamen hebben we een goede beslissing genomen, namelijk rond de markt iets zoeken om een kleinigheidje te eten en te drinken. Een geluk dat we dat gedaan hebben (ik schat dat het ongeveer in de helft van de tocht moet geweest zijn) want het heeft vervolgens tot het einde geduurd vooraleer we nog iets tegengekomen zijn om te drinken (aka het VUB terrein).
Na een spaghetti hebben we in overijse ook nog een bezoekje gebracht aan het “druiven museum”. Het museum is niet groot maar het was toch de moeite om te bezoeken.
Na de fietstocht heb ik gedaan zoals alle wielerliefhebbers … de verreden kcal er maar terug bijgedronken.
Ik weet 1 ding, een donkere Leffe smaakt nog zo goed na een “heuvelachtig” tochtje.

leffe! lest de dorst..

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI