Nummerke trekken

Posted on Tuesday 27 September 2005

Oef oef.. de vakantie is nu echt wel voorbij…
Sinds vorige week staan de brieven- en dossierstromingen opnieuw op full power. We hebben tijdens de vakantieperiode bijna gesmeekt om eens post te verwerken, maar er kwamen vooral veel infoboekjes en jaarverslagen binnen. Nu weten we niet wat eerst doen, in- of uitschrijven, verdelen.. want alles is ook ineens weer dringend. Vermits ik de algemene telefoonnummer van de afdeling heb komen velen bij mij terecht, ook afwezigen schakelen al eens door.. de ene dag valt het best mee, maar het kan storend werken als je met andere dingen bezig bent. Als pitlord dan ook nog eens onderweg is voor computerzaken komen ook die telefoontjes bij mij terecht. Blijkbaar wordt deze tijd van het jaar meer getelefoneerd dan in de zomer 🙂
We hebben vandaag 7 kabinetsnota’s gekregen en spijtig genoeg zijn die niet eerlijk verdeeld. Vooral 1 collega, net 3 dagen uit verlof, zal zeker weten wat doen.. naast haar lopende werk (go Nadège go!!) . Gelukkig is er nog steeds tijd voor haar ochtendlijke koffiepauze/babbelhalfuurtje in het secretariaat. 😉
De (verplichte) festiviteiten die hier de laatste tijd plaatsvinden zorgen ervoor dat alles al eens tijdelijk stilligt. Al is het maar voor 1 dag, de dag nadien ligt het werk er nog.
Vorige week vrijdag was het de hele dag afscheidsfeest van de directeur-generaal en zijn 2 Brusselse afdelingen, gisterenmiddag zijn we lekkere quiche en taart gaan eten bij Tarte Julie als afscheid van ons afdelingshoofd die de DG vanaf 1 oktober zal vervangen voor x-aantal tijd. Gelukkig had ik bij de reservering laten weten dat we vooral een voorkeur hadden voor chocoladetaart. Het zou niet de eerste keer zijn dat ze uitverkocht zijn (hun meest verkochte taart!) maar ze hadden duidelijk wat meer taarten voorzien.. lekker!
We hadden voor een ‘overlevingspakketje’ gezorgd. Een schatkaart met de weg naar zijn oude bureau, een kompas en cursus kompaslezen, een seinlamp om morsecodes te sturen en lucifers om voor het licht in de duisternis te zorgen. Koekjes voor bij de koffie mochten ook niet ontbreken…
Het belangrijkste uit het pakketje was een fles champagne, die heeft hij wel verdiend. De laatste tijd werkt hij voor 2 en zien we hem meestal door de gangen snelwandelen. Veel te druk bezig!
Morgen is het groot afscheidsfeest van de DG. De genodigden worden verwacht in de Horta-zaal in de BOZAR, bij de meesten beter gekend als het Paleis voor Schone Kunsten (PSK). Een aantal collega’s van de brusselse afdelingen zijn gevraagd om te helpen: de mensen ontvangen, cadeaus aannemen, artiesten opvangen, zorgen dat alles klaarstaat voor het panelgesprek…
Kelly en ik hadden te horen gekregen dat we voor de cadeaus mochten zorgen. Hoewel het niet voor ons is, cadeautjes krijgen is toch leuk. 😀
Ik heb net Kurt Van Eeghem aan de lijn gehad.. hij komt morgen alles in goede banen leiden en zal er al vroeg zijn om zich voor te bereiden (flits: de 3 wijzen).. een dixieband en een sopraan zorgen voor de muzikale noot en circusartiesten voor de lach (?). Tussendoor mogen Kelly en ik cadeaus ‘aanbrengen’. Ik dat van de secretaris-generaal en zij een beeld (van wie?). We zullen maar zorgen dat we netjes gekleed zijn en onderweg niet struikelen.. 😉
Het zal wel een lange dag worden want na de receptie, vanaf 20u is het onze taak aan alle aanwezigen bij het afscheid een inmiddels bekend flesje AWZ-jenever te overhandigen. Het zal dus van de plakkers afhangen wanneer wij richting thuis kunnen vertrekken. Gelukkig mogen we een beetje van de receptie meeproeven…
Die feestjes word je toch ook beu op den duur 😉

893 Comments for 'Nummerke trekken'

  1.  
    Nadège
    September 28, 2005 | 3:38 pm
     

    Toch leuk als de collega’s zo’n medelijden met u hebben ;-). Het is er ondertussen al eentje minder (en nog een halve). Dus als alles goed gaat, ben ik er ook morgen weer voor een kopje koffie (koffiepauzes bevorderen de verdere werkuren of zo iets)

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI