moddergevecht

Posted on Thursday 17 November 2005

Het was de bedoeling dat Pitlord ook eens iets zou schrijven op deze blog. Over zijn kookkunsten van het voorbije weekend bijvoorbeeld, maar ja.. het (nieuwe) forum van wandering wolves krijgt blijkbaar voorrang en dat gedoe errond over dit systeem is beter dan dat en diene layout zo want.. blablabla.. pppfff.. zet er iets op dat werkt en geeft het een kleurke.
Zodoende.. de eindresultaten van Pitlord’s gekook waren heel lekker.. en voor herhaling vatbaar. Ik heb hier en daar wel wat geholpen, maar meestal moest ik mij ver weg van de keuken houden en had ik tijd om nog wat te borduren: mijn 2de coaster is zo goed als klaar.

De zaterdagavond-ontspanning was een ontdekking. Pitlord had, toen we ons abonnement bij De Werf samenstelden, voorgesteld om naar Nigel Williams te gaan. Als trouwe, jarenlange humolezer wist ik wel zo ongeveer wie dat was, maar ik kon er niet echt een stijl opplakken. Pitlord was een oude vriend (Dimitri Verbestel) tegengekomen in de Werf en die ging dit seizoen alle ‘komieken’ af. Hij had ook Wouter Deprez gezien en Wim Helsen staat ook op het programma en eigenlijk is dat nog niet zo’n slecht idee.. alle stand-up’s of cabaretiers meepikken op een seizoen. In test-aankoop zouden ze zoiets een ‘vergelijkende test’ noemen. Soit, Nigel Williams heeft net als een diesel wat tijd nodig, maar eens hij op dreef is.. een vlotte verteller met rare engelse hersenkronkels. 🙂

De rest van het verlengde weekend hebben we vooral modder, stenen en bloembollen gezien. Maar… ben ik blij dat ik eindelijk kan zeggen dat onze tuin af is!! 😀
We hebben de volle 65m² helemaal omgegraven en de (stukken) stenen, servies, glas en alle andere bouwafval er zo goed mogelijk uitgevist. Om en bij de 200kg is er naar het containerpark versleept.
Maandag hebben we onze Afrikaantjes verplant en bloembollen in de grond gestoken (tulpjes, narcissen allerlei voorjaarsbloemetjes). We zijn blijven ploeteren tot het te donker was en dinsdag zijn we aan de grasmat begonnen.. de grond wat gelijk harken, gras zaaien, nog eens harken en met planken alles plat en gelijk zetten. Ideale omstandigheden waren het niet dinsdag, het heeft zowat de hele dag geregend, fijne regen die alles uiteindelijk natter maakt dan één grote vlaag en het was behoorlijk koud. De grond werd er alleen maar zwaarder door en moeilijk bewerkbaar, maar uiteindelijk hebben we gisterenavond de laatste meters afgewerkt. De regen kwam 10 minuten te vroeg en terwijl ik de laatste stukken vlak maakte was Pitlord ons gerief al binnen aan het zetten, het was half negen ‘s avonds en we zijn de rest van de avond opt gemakste in onze zetel terug op temperatuur gekomen.
Vanmorgen in de eerste klaarte zijn we nog eens gaan kijken naar onze tuin.. het is nu aan de natuur en het gras om het werk helemaal af te maken…
We zijn vree content dat de tuin eindelijk in orde is.. dit weekend gaan we ons opnieuw op de binnenkant storten. De laatste werken in de eetkamer moeten eraan geloven..

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment
Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI