Amsterdam: deel 2

Posted on Friday 12 May 2006

Woensdag hadden we besloten om nog een beetje te shoppen en wat rond te wandelen. Natuurlijk mocht op mijn verjaardag een “pateeke” niet ontbreken.. maar in Amsterdam is het hoogste genot blijkbaar beperkt tot een stukje appeltaart/koek want dat was blijkbaar overal de specialiteit.
We zijn dan allereerst naar de Singel geslenterd, de drijvende bloemenmarkt is een klein paradijs voor mensen die volop hun tuin aan het inrichten zijn en bijgevolg hebben we er wat aankopen gedaan… Nog wat tulpenbollen, vaste plantjes en een soort ananas waar binnen een aantal weken het eerste groen op moet komen te staan: een palmboompje om zelf groot te brengen.
We hebben ook nog een bezoekje gebracht aan het Begijnhof en de kapel ervan. Daar hebben we een kaarsje gebrand, wat intussen een vaste gewoonte is geworden als we een kerk bezoeken.
Een omweggetje naar Hard Rock café op mijn verzoek want ze hadden er mooie ‘schilderbeertjes’ met palet, borstel en verfplekken incluis. 🙂 We zijn dan langs de grachten terug richting Jordaan gewandeld. We hadden er ergens in de buurt in een winkeltje een tof (en vooral grappig) lampje zien staan, dat zal binnenkort in de eetkamer geplaatst worden.

Een pateeke hebben we uiteindelijk gevonden in het Café Americain, een prachtig hotel-restaurant in Jugendstil-stijl (zowat mijn favoriete interieurstijl). Een heerlijke Douwe Egberts cappucino (met veel schuim) en een lekker stukje chocoladetaart maakten mijn verjaardag compleet. 😀

Na veel rondwandelen en zoeken hebben we uiteindelijk het winkeltje teruggevonden en met het lampje zijn we zo stilletjesaan richting centraal station gewandeld.
We hadden om 17.23u onze trein helemaal terug naar Brussel en het was rond 21uur toen we terug thuis waren… nog snel een spaghetti in elkaar gestoken en doodmoe maar heel tevreden over ons kort verlof zijn we in ons bedje gekropen.. 🙂

No comments have been added to this post yet.

Leave a comment




Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI